Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından dün ihbar üzerine yapılan denetlemede, yasaklama kapsamındaki 15 kasa (yaklaşık 100 Kg.) sarıkanat balığına elkondu.

Keşan’da balık toptancılığı yapan Şaban Utlu’ya ait olduğu belirlenen yaklaşık 100 Kg. sarıkanat balığının satışı yasaklanırken, balıkların da Keşan Belediye Zabıtası ekipleri tarafından imha edildiği öğrenildi.

Balıkların satışının engellenmesine tepki gösteren ve 15 kasa balığı yere döken Utlu, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Ben burada ticaret yapıyorum. Hırsızlık yapmıyorum. Geçen çarşamba ve perşembe günleri de Keşan Balık Pazarı’nda bundan daha küçük balıkların satışı yapıldı. O zaman neredeydiniz? Cumartesi sabahı da saat 6.00’da gelerek malımı sattırmadılar. Sadece bana geldiler.”

Öte yandan, denetimlerin aralıksız yapıldığını ancak bugün (dün) bir ihbar üzerine geldiklerini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü ekipleri de 20 cm’den küçük olan balıkların, alım, satım ve nakliyesinin yasak olduğunu ve buna uymayan toplam 3 balık toptancısına ceza yazıldığını söyledi. Yetkililer, denetimlerin aralıksız süreceğini sözlerine ekledi.