Keşan İlçe Müftü Vekili İbrahim Kuş, dün yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2013 Yılı Yaz Kuran Kursları’nın 23 Ağustos Cuma günü sona ereceğini bildirdi. Kuş, bu yıl düzenlenen 3 ayrı kursa 5 bin 724 kursiyerin katılarak eğitim aldığını belirtti.

ÖNCEKİ YILLARA GÖRE TALEP ARTTI

Kuran Kursları’na, Keşan’da da yoğun bir talep olduğunu ifade eden Kuş,şu bilgileri verdi: “Bu talep memnuniyet vericidir. Yaz Kuran Kursları ilki 24 Haziran-12 Temmuz 2013 tarihleri arasında 90 merkezde bin 924 kursiyerin katılımıyla, ikincisi 15 Temmuz-2 Ağustos 2013 tarihleri arasında 97 kursta 2 bin 35 kursiyerle, üçüncüsü ise 5 Ağustos 2013 tarihinde başlamış ve halen bin 769 kursiyerimiz eğitim görmektedir. Bu son kursumuz da 23 Ağustos Cuma günü sona erecektir. Önceki yıllara baktığımız zaman talebin arttığı görülmektedir.

YAŞ SINIRLAMASININ KALDIRILMASI ETKİLİ OLDU

Bu talebin artmasını da yaş sınırı uygulamasının kaldırılmasına bağlayabiliriz. Bu yıl ilkokul 3 ve 4’e giden öğrencilerimizin de Kuran Kursları’na devam ettiği görülmektedir. Bu sevindirici bir gelişmedir. Bu süreç içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığımız, Yaz Kuran Kursları’nda Öğretici Kılavuzu Programı dahilinde Eğitimciler Öğretici Kılavuzu, öğrencilere de 1, 2 ve 3’üncü kur kitapları hediye olarak verilmiştir. Ayrıca Başkanlığımız Elif Cüzü’nü de interaktif CD olarak öğrencilerimize hediye etti. Son olarak da yüzünden Kuran-ı Kerim okuyabilen öğrencilerimize Başkanlığımız hediye olarak Kuran-ı Kerim vermiştir. Öğrencilerimiz hiçbir ücret ödemeden, kursa geldiklerinde gerekli kitapları hazır olarak önlerinde buldular.

İNŞALLAH VERİMLİ OLMUŞTUR

Amaçlarının Kuran-ı Kerim’i kursiyerlere en kısa sürede öğretmek ve günlük hayatta gerekli bilgileri en anlaşılır şekilde aktarmak olduğunu dile getiren Kuş, “Başkanlığımız bu konuda çok güzel adımlar atmakta. Bu dönem içerisinde gelen kursiyerlere, arkadaşlarımız Kuran-ı Kerim’i yüzünden okumakla beraber, günlük hayatta kendisi için gerekli olan ilmihal bilgilerini, güzel ahlak ilkelerini, Peygamber efendimizin hayatı ile ilgili olan bilgileri gerektiğince aktardı. İnşallah verimli olmuştur. Öğrencilerimizin talebi ve velilerimizin bu konuda göstermiş oldukları özveri, bizleri daha sonraki yıllarda da yapacağımız çalışmalarda tetikleyecektir. İlerleyen günlerde de bunların sonuçlarını göreceğiz. Biz, Allah rızasını kazanmak istikametinde, gönülle çalışan insanlarız. İnsanların topluma daha faydalı olması için elimizden geleni yapıyoruz. Hepimizin hedefi; vatanımıza milletimize, annesine, babasına hayırlı bir evlat kazandırmaktır.

Kuş, kurslarda sosyal ve sportif faaliyetlerin de düzenlediğini, kursiyerler arasında futbol maçlarının çok çekişmeli geçtiğini de belirtti.