Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, dün,  okul müdürlerinin katılımıyla 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’na ilişkin hazırlık ve değerlendirme toplantısı yapıldı.
Sevim Yenice Konferans Salonu’nda Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan başkanlığında, saat 14.30 sıralarında başlayan toplantıya, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ve okul müdürleri katıldı.
Toplantıda, 2016-2017 eğitim-öğretim yılına ilişkin planlamalar, bir önceki toplantıda alınan kararlar ile okullarda açılacak olan “Destekleme ve Yetiştirme Kursları”na yönelik çalışmalar görüşüldü.
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Özcan, 2015-2016 Eğitim- Öğretim yılının Edirne’de ve tüm ilçelerde kazasız, belasız bir şekilde tamamlandığını söyleyerek, “Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, her kademedeki eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yaz döneminde yoğun ve sıkıntılı bir süreç geçirdik. 15 Temmuz’da yaşanan başarısız darbe girişimi Türkiye’nin tüm dengesini alt üst etti. Millet, milli iradeye, demokrasiye sahip çıktı. Her görüşten vatandaşlarımızla bu tehlike bertaraf edildi. Eğitim öğretim etkinliklerinde çocuklarımızı Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda yetiştirmeye çalışacağız. Çocuklarımıza kayıtsız şartsız vatan millet sevgisi vermeye çalışacağız. En önemlisi de insan sevgisi. Eğer bunlardan biri eksik olursa yaşadığımız sıkıntılar ortada. Baktığınız zaman Türkiye’ye her yerden akın akın insanlar geliyor. Türkiye çok stratejik, çok zor bir coğrafyada yer alıyor. Yaklaşık 3 milyon Suriyeli kardeşimiz misafir ediliyor. Devlet, şu anda bu misafirlerimizi eğitim sistemine entegre etmiş vaziyette.  Bizim okullarımızda okuyorlar ve her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Şu bir gerçek ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşları olarak başımıza bir şey geldiğinde gidip sığınabileceğimiz bir yer yok. Bu vatan bizim son kalemiz. Bu nedenle biz eğitimciler olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Eskisinden daha fazla gayret sarf edeceğiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizleri hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma noktasında çok çalışacağız. Biz toplumun aynasıyız. Bizim sorumluluğumuz çok büyük. Eğitimciler olarak görevimizi hakkıyla yerine getirmemiz bu ülkenin refahıdır, kurtuluşudur. Daha önceki döneme göre daha fazla çalışmalıyız. Çünkü hiçbir gayret, çalışma karşılıksız kalmıyor. Atilla İlhan’ın çok güzel bir sözü var ‘Az uyumak çok yaşamaktır’ bizim felsefemizin bu olması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet huzur ve refah içerisinde yaşamaya devam edecektir. Devletimiz gereğini yapar. Devlet yarına bırakır ama yanına bırakmaz.” şeklinde konuştu. Sonrasında toplantı basına kapalı olarak devam etti.