Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a Enez’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Geçmiş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Enez İl Genel Meclisi üyelerim Sn. Şenol Kılıç ve Sn. Erol Açık'ın girişimleri sonucu, Edirne İl Genel Meclisi olarak 3 Ekim 2016 tarih ve 169 no’lu karar ile 2017 yılını Edirne ilinde ‘Enez Yılı’ olarak ilan etmiştik. Meclisimizin oybirliğiyle almış olduğu bu karardaki amaç; tarihiyle doğasıyla deniziyle büyük önem arz eden bir bakıma Trakya'nın ikinci yaşam merkezi durumuna gelmiş olan Enez ilçemiz ve köylerinin sorunlarının çözümüne öncelik tanımak ve turizm cenneti olma yolundaki ilçemizin tanıtımına düzenlenecek çeşitli etkinliklerle daha gür sesle sağlanmasına katkı vermektir.
Bu anlamda geçtiğimiz hafta görevine yeni başlayan Sn. Enez Kaymakamımızı İl Genel Meclisi üyelerim Sn. Şenol Kılıç ve Erol Açık ile beraber ziyaret ettim, neler yapabiliriz konusunda fikir alışverişinde bulunduk.

2017 HAZİRAN AYI TOPLANTILARI ENEZ’DE YAPILACAK
Yerinde destek vermek amacıyla  2017 haziran ayı olağan İl Genel Meclisi toplantılarını Enez Kaymakamlığı misafirliğinde  Enez’de yapmayı planladık.
Büyük ihtiyaç arz ettiği için İl Genel Meclisi üyelerim Şenol Kılıç ve Erol Açık’ın girişimleriyle bir müddet öncesi Enez köylerine Edirne Belediye Başkanım Sn. Recep Gürkan, 14 ayrı noktaya yolcu bekleme durakları yapmıştı.  Geçen hafta yaptığım Enez gezisinde yörede görüştüğüm vatandaşlarımız "Yağmurda, karda, güneşte araba beklemekten kurtaran Sn. Recep Gürkan'a minnet ve şükranlarını ilettiler.
Köy muhtarlarımızdan, vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine ve 2017 Enez yılına daha fazla destek olmak için 7 ayrı noktaya yeni duraklar yapımına tekrar başlıyoruz. Bu konuda desteğini bizlerden ve mağdur halkımızdan hiçbir zaman esirgemeyen Edirne Belediye Başkanımız Sn Recep Gürkan’a teşekkür ederim.
Ayrıca 2017 Enez yılı için öykü yarışması düzenleyen Kartopu Derneği’ni kutluyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum.”