HABER MERKEZİ

Başvuruların 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacak ve başvuru sürecini kaçıran adaylar için geç başvuru için 13-14 Mart 2018 tarihlerinde yapabilecekler. Keşan Sosyal Hizmet Merkezi’nden açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Kuraya başvuracak adayların başvuruları 2-16 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınacaktır .(Başvuru sürecini kaçıran adaylar için geç başvuru 29-30 Mayıs 2018 tarihlerinde alınacaktır)

2012 ÖMSS ile 2014 ve 2016 EKPSS’ ye başvurup kaydı alınana adaylardan Bilgilerinde düzeltme ve veya değişiklik olmayanlar için tekrar Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi düzenlenmeyecektir. Adaylar ÖSYM’ nin internet sitesinde kayıtlarını yenileyecektir. 

İlk defa sınava girecek adaylar ile 2012 ÖMSS, 2014 ve 2016 EKPSS’ ye girip engel durumu değişen adaylar için Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi düzenlenecektir.

2012 ÖMSS ile 2014 ve 2016 EKPSS’ ye başvurup eğitim durumu ve diğer bilgilerinde düzeltme ve değişiklik talep eden adaylar, EKPSS kılavuzundaki bilgiler doğrultusunda ÖSYM Başvuru Merkezlerinde kayıtlarını yenileyecektir. Ayrıca Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi almalarına gerek yoktur.

BAŞVURULAR KEŞAN SOSYAL HİZMET MERKEZİ TARAFINDAN ALINIYOR

Engellilik ölçütü, sınıflandırılması ve engellilere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmelik hükümlerine uygun alınmış  %40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporu olan tüm başvurular kabul edilecektir. Raporda Çalışabilir ibaresi aranmayacaktır. Çalışamaz ibareli raporların atama sürecinde yenilenmesinin gerekli olabileceği adaya hatırlatılacaktır.

Sınav başvuru sürecinde geçerli süreli raporlar kabul edilecektir.

65 yaşını dolduran engelli adayların EKPSS/KURA ‘ ya başvurusu kabul edilmeyecektir.

EKPSS’ ye ortaöğretim kurumlarından (lise ve dengi), yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun veya EKPSS’nin geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecektir.

İpsala ve Enez ilçelerinin başvuruları da Keşan Sosyal Hizmet Merkezi tarafından alınmaktadır.

BAŞVURU SIRASINDA ADAYLARIN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

  • Engellilik ölçütü, sınıflandırılması ve engellilere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmelik hükümlerine uygun alınmış  %40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporu
  • Öğrenim durumu, diploma veya mezuniyet durumunu gösterir resmi belge
  • Nüfus cüzdanı/ T.C. Kimlik Kartı veya pasaport( Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)
  • Adayın engel grubunu veya durumlarını gösteren diğer belgeler (eğer var ise RAM raporları)
  • EKPSS Aday Başvuru Formu