23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dün Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA DÜZENLENEN TÖREN

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören saat 09.00’da, Atatürk Anıtı önünde Özel Baş ve Işıl Köken sunumunda gerçekleşti.

Törene; Keşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Sağlık, İlçe Emniyet Müdürü Göksel Demiralp, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan’ın anıta çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Daha sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, “Değerli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrenciler, Sayın Veliler Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çocuklarımıza armağan edilişinin 96. yıldönümünü kutlamanın mutluluğu içindeyiz.”dedi.


SİZLER BİZİM EN KIYMETLİ VARLIKLARIMIZSINIZ

Erarslan, “23 Nisan 1920 tarihinin dönüm noktalarından biridir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ilk gündür. Milletimizin egemenliğini kazandığı tarihimiz için önemli bir gündür. Sevgili Öğrenciler Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk yarınlarımızın teminatı, geleceğimizin garantisi olan siz sevgili çocuklarımıza bu günü bayram olarak hediye etmiştir. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkeyiz. Çünkü sizler bizim en kıymetli varlıklarımızsınız. Büyük Önder Atatürk’ün bu bayramı sizlere armağan etmesi sizlere ne kadar çok değer verdiğinin ve güvendiğinin en güzel göstergesidir. Gün sizin gününüzdür. Sayın veliler değerli meslektaşlarım Çocuklarımıza birlik ve beraberlik ruhu içinde, vatan, millet ve bayrak sevgisini kazandırarak, milli ve manevi değerleri benimsemiş gençler olarak geleceğe hazırlamak en büyük görevimizdir. Çocuklarımız başta olmak üzere ülkemizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor; bayramı çocuklarımıza armağan eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı bizlere kazandıran milli mücadele kahramanlarını saygı, minnet ve şükranla anıyorum.” şeklinde konuştu.

BU CENNET VATANA SAHİP ÇIKALIM

Çocuklar adına konuşan Rasim Ergene Ortaokulu öğrencisi Nisa Sude Topuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yıldönümü olduğunu ve bu vesileyle çocuklara bugünün bayram olarak armağan edilişini kutlamak için toplandıklarını belirterek, “Her yıl 23 Nisan günü tüm dünya çocuklarının imrenerek baktığı bir bayram kutluyoruz. Bugünleri bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e, şehit ve gazilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Gülelim, oynayalım, sevinelim, eğlenelim. Bütün bunları yaparken bizlere, bugünleri armağan eden büyüklerimizin unutmayalım. Bu cennet vatana sahip çıkalım. Ey bugünün çocuklarını, yarının sahipleri! Kendimizin bilim-teknik, fen alanlarında yetiştirmemiz çok önemlidir. Ancak bundan daha da önemlisi kendimizi ahlaki bakımdan geliştirebilmemizdir. Bugünün ahlaklı çocukları olan bizler, yarının dünyasını bugünden inşa etmekteyiz. Mutlu, huzurlu bir gelecek bizim her alanda kendimizi yetiştirebilmemizle mümkün olacaktır. 23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimizin, egemenliğini, yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır. Bu nedenle egemenliğimiz, ulusal varlığımızın başında gelir. Günümüz büyükleri, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir. Sözlerimi Atatürk’ün şu sözleri ile tamamlıyorum: ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, Yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, Kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.’ Ulu önderin de söylediği gibi sizlerde çok şeyler bekliyoruz. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından 23 Nisan nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu öğrencisi Dilan Taşkıran ve Orhaniye Ortaokulu Öğrencisi Dilara Siner, eserlerini okudu.


YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Daha sonra ise şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlkokul resim yarışmasında 3. olan Ali Kale ve Kardeşleri İlkokulu öğrencisi Enes Görmez, ilkokul şiir yarışmasında 3. olan Rasim Ergene İlkokulu öğrencisi Atahan Özdemir, ortaokul şiir yarışmasında 3. olan Ali Kale ve Kardeşleri Ortaokulu öğrencisi Büşra Ergün, ilkokul kompozisyon yarışmasında 3. olan Kurtuluş İlkokulu öğrencisi Aysu Özoğlu, ortaokul kompozisyon yarışmasında 3. olan Yekta Baydar Ortaokulu öğrencisi Buse Aktaş, ilkokul resim yarışmasında 2. olan Orhaniye İlkokulu öğrencisi Leyla Tunca, ilkokul şiir yarışmasında 2. olan Orhaniye İlkokulu Öğrencisi Sena Sezer, ortaokul şiir yarışmasında 2. olan Ahmet Yenice Ortaokulu öğrencisi Yağız Demirci, ilkokul kompozisyon yarışmasında 2. olan Rasim Ergene İlkokulu öğrencisi Evrim Naz Bayhan, ortaokul kompozisyon yarışmasında 2. olan Orhaniye Ortaokulu öğrencisi Rümeysa Yavaş, ilkokul resim yarışmasında 1. olan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencisi Gamze Şen, ortaokul resim yarışmasında 1. olan Raşit Efendi İlkokulu öğrencisi Begüm Bayram, ilkokul şiir yarışmasında 1. olan Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu öğrencisi Dilan Taşkıran, ortaokul şiir yarışmasında 1. olan Orhaniye Ortaokulu öğrencisi Dilara Siner, ilkokul kompozisyon yarışmasında 1. olan Anafartalar İlkokulu öğrencisi Mahide Nisa Çayır ve ortaokul kompozisyon yarışmasında 1. olan Ali Kale ve Kardeşleri Ortaokulu öğrencisi Furkan Çıkık’a hediyeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan tarafından verildi. Tören, öğrenci ve katılımcıların toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.


KORTEJ CENNET BAHÇESİ’NE KADAR YÜRÜDÜ

Törenin ardından oluşturulan kortej, Keşan Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndan, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne kadar yürüdü.

Korteje, Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da katıldı. Vatandaşlar, camlardan bayrak sallayarak korteje destek verirken Korteje katılan Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS)’nun bisiklet gurubu büyük beğeni topladı.


MEHMET GEMİCİ CENNET BAHÇESİ’NDE GERÇEKLEŞEN ETKİNLİK

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ndeki etkinlik ise saat 10.00’da, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Etkinliğe, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, daire amirleri, bazı siyasi partilerin temsilcileri, eğitimciler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programda öncelikle öğrencilerden oluşan müzik korosu şarkılar seslendirdi.

Keşan Halk Eğitim Merkezi “Mavi Boncuk” jimnastik takımının etkinliğinden sonra Merkez Anaokulu Artvin Yöresi’ne ait halk oyunu gösterisine sergiledi. Merkez Anaokulu öğrencilerinin gösterilerinin ardından Paşayiğit İlkokulu öğrencileri Bolu yöresine ait halk oyunları gösterisini gerçekleştirdi. Program Keşan Halk Eğitim Merkezi halk oyunları çocuk gurubu ve Keşan Belediyesi Çocuk Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile devam etti. Buradaki program da protokolün öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.


KEŞAN BELEDİYESİ’NİN 23 NİSAN ETKİNLİĞİNE ÇOCUKLARDAN BÜYÜK İLGİ

Keşan Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediği etkinliğe çocukların ilgisi yoğun oldu..

Saat 13.00’te Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde başlayan etkinlikte ilk olarak, Tiyatro Kumpanyası tarafından  “Oturan Boğa” adlı oyun sergilendi.

Oyunun ardından sahneye gelen Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak “Bayramların unutturulmaya çalışıldığı bugünlerde Keşanlılar olarak milli bayramlarımızı daha büyük coşku ile kutluyoruz ve kutlayacağız. Bu etkinliğimize de katıldığınız için Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından Tahta Bacak; Donald Duck, Olaf, Yeni Minion, Micky, Mini, Hello Kity, Örümcek Adam, Palyaço ve Pamuk Prenses gibi hayal kahramanları sahne aldılar. Çocuklar sahneye çıkarak çeşitli yarışmalar yaptılar ve çocuklara hediyeler verildi.

Balon, Kum Boyama Atölyesi, Yüz Boyama Atölyesi gibi çocuk atölyeleri, şişme oyun grupları da çocukların büyük ilgi odağı oldu ve kuyruklar oluştu.

Etkinlikte ayrıca Keşan Belediyesi Çocuk Sanat Grubu’nun resim sergisi de gezildi.

Keşan Belediyesi Çocuk Şenliği saat 17.00’ye kadar devam etti.