HABER MERKEZİ

Keşan Belediye Başkanı olarak ilk yapacakları arasında, parklara çeşme yaptırmak olduğunu söyleyen minik başkan güvenlik kameraları taktırmak istediğini de söyledi.

EVİNDEN MAKAM ARACIYLA ALINDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, bir günlüğüne de olsa makam koltuğuna 5. sınıf öğrencisi Benay Basut oturdu.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik tarafından, 23 Nisan 2021 Cuma günü saat 10.00 sıralarında makam aracıyla evinden alınarak Keşan Belediyesi’ne getirilen Benay Basut, yolculuk sırasında, Gedik’ten yürütülen çalışmalarla ilgili son gelişmeleri aldı. Çalışan tüm esnafa bol kazançlı, bereketli günler dileyen Benay Basut, belediye binasına geldiğinde bu kez başkanlık makamı girişinde, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Belediye Başkan Yardımcıları tarafından karşılandı.

MAKAM KOLTUĞUNU DEVRALDI
Belediye başkanı Mustafa Helvacıoğlu’ndan makamı teslim alan Benay Basut’a, Helvacıoğlu tarafından çiçek takdim edildi. Çiçek için teşekkür eden Basut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, “Bize bu bayramı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bana bu koltuğa oturma fırsatını veren Keşan Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Helvacıoğlu’na teşekkür ederim. Ayrıca mübarek ramazan ayını ve gelecek ramazan bayramını da en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

BİR SANAT SOKAĞI HAYALİM VAR

Mustafa Helvacıoğlu’ndan belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Benay Basut, yapacakları hakkında,“Görevi devraldığım Sayın Başkanım parklarımızı düzenledi. Ben de parklara çeşme yaptırmak istiyorum. O parklarımıza güvenlik kamerası ve acil durum butonu yaptırmak istiyorum. Eğitim, spor ve müzik ile ilgili kurslar açtırıp her çocuğa ulaşmaya çalışacağım. Sayın Başkanım Keşan’ımıza yüzme havuzu kazandırdı. Ben de buz pisti alanı yaptırmak istiyorum. Aileler ile çocuklara açık alanda kitap okuma parkı yaptıracağım. Bir sanat sokağı hayalim var. Trafiğe kapalı alan olan her köşe başında bir enstrüman ve şarkılar söylendiği bir sanat sokağı. Benim de boş vakitlerimde keman çalacağım bir sokak yapacağız. Çocuklar için kendilerine ait küçük bir sera yapmak istiyorum. Keşan halkıma ve çocuklara hizmet için bugünkü heyecanım gibi var gücümle çalışacağım” ifadelerine yer verdi.