AYŞİN SEÇİL GEZER

Tören, Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.15 sıralarında, Atatürk Anıtı’na Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce çelenk sunulmasıyla başladı. Buradaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Daha sonra, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, şube müdürleri ve bazı öğretmenler, Keşan Kaymakamı Nuri Özder’i makamında ziyaret etti. Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Saz, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarken, “Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ahrete intikal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Özder de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

SEVİM YENİCE KONFERANS SALONU’NDA PROGRAM DÜZENLENDİ

Sevim Yenice Konferans Salonu’ndaki program ise saat 10.00 sıralarında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Arıtan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ve şube müdürleri, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Karaağaçlı, siyasi parti temsilcileri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

ÖĞRETMENLİK GÖREVİ BÜTÜN MESLEKLERDEN FARKLIDIR, KUTSALDIR

Açılış konuşması Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nilgün Buyan tarafından yapıldı. Buyan şunları kaydetti:  “Meslek kavramından çok sanat kavramına yakın bulduğum, sorulduğunda söylemekten gurur duyduğum öğretmenlik görevi bütün mesleklerden farklıdır, kutsaldır. Kutsallığı tüm meslekleri yetiştirenin de öğretmen olmasındandır. Her öğretmenin de bir öğretmeni olduğu düşünüldüğünde mesleğimizin önemi ve ölümsüzlüğü daha açık görülmekte. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır olan öğretmen her birinizin en değerlisi olan çocuklarınızı milli, insani, ahlaki değerler ve bilişsel donanımla nakkaş gibi işleyerek geleceğe hazırlama gayretini hiçbir karşılık beklemeden meslek aşkıyla yanarak göstermektedir. Tarihimize bakarsak kazanılan zaferlerde kalem ve kılıcın birlikte yol aldığını görürüz. Eğitimin, öğretmenin gücünün farkında olan Atatürk Cumhuriyetin ilanından sonra yaptığı bir konuşmada asıl zaferi insan ordusunun kazanacağını ve bundan hiçbir şüphe duymadığını belirtmiştir. Şu sözüyle bize yol göstermiştir ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Ancak eseriniz fedakârlığınız ve özverinizle orantılı olacaktır’  Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete uğurlanmış tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlarım.”

ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜNÜ KUTLUYOR, HUZURLU BİR YAŞAM DİLİYORUM

Program genç öğretmenler adına Furkan Alptuğ Yazanel’in konuşmasıyla sürdü.

Yazanel, “Atatürk, Türk Milletine savaşta başkomutanlık, barışta cumhurbaşkanlığının yanı sıra kara tahtanın başına geçtiğinde de öğretmenlik yapmıştır. Atatürk, bir milletin ancak kaliteli ve çağdaş bir eğitimle ayakta duracağına inanmıştır. Öğretmenlerin sağlıklı, huzurlu, donanımlı ve teknolojik gelişmelere uyumlu olmaları, bilgi çağına uygun öğrenciler yetiştirmeleri, mesleğini severek yapmaları, bu hedeflere ulaşmayı hızlandıracaktır. Öğretmenlik mesleğine yıllarını veren ve emekliliğini yaşayan öğretmenleri okullarda görmekten mutluluk duymalıyız. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve ebedi hayata göç etmiş bütün öğretmenlerimizin ruhları şad olsun. Bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyor, herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum.” şeklinde konuştu.

ATATÜRK, ÇAĞDAŞ BİR TOPLUM İÇİN EĞİTİMİN YAYGINLAŞTIRILMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORDU

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz da programda yaptığı konuşmasında,“Öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını arttırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı, dayanışma bağlarını güçlendirmek emekli öğretmenlerimizi saygıyla anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin de mesleklerindeki yücelik bilincini uyandırmak amacıyla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım o günden bugüne Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler çocuklarımızı hayata hazırlayan onlara aile, vatan, millet, bayrak, insanlık sevgisi aşılayan mesleğin mensuplarıdır. ‘Öğretmenlerdir ki bir toplumu gerçek bir millet haline getirirler.’ sözüyle öğretmenlerin verdiği emeği vurgulayan başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş bir toplum için eğitimin yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyordu. Bu inancı benimseyen öğretmenlerde başöğretmenlerinin izinde yeni ve yapıcı fikirleri ile iyilik, sevgi ve doğruluk çizgisinde yeni nesillere örnek oluyor, dikkat ve sabırla enerjilerini iyi bir gelecek için harcıyorlar. Bir milleti ahlaki ve kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır.Bu duygularla; ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla anar, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim.” dedi.

Konuşmaların ardından yıl içinde emekli olan öğretmenlere, Keşan Kaymakamı Nuri Özder tarafından plaket ve hizmet şeref belgeleri verildi.

Program, şiir yarışmasında birinci seçilen eserlerin okunmasıyla sürdü.

Özel Aden Ortaokulu öğrencisi Elif Baş, Beyendik Ortaokulu öğrencisi Seminay Yavaşoğlu, eserlerini okudu. Ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreniyle devam etti.

Daha sonra Keşan Lisesi öğrencileri ve müzik öğretmenlerinin hazırladığı müzik dinletisi sunuldu. Programın ardından Keşan Öğretmen Evi’nde ikramda bulunuldu.