HABER MERKEZİ

Özşay konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu yıl 303. kuruluş yılını kutladığımız Türk İtfaiyesi’nin kuruluşu, 1714 yılı olarak kabul edilmektedir. Bugünkü belediyelere bağlı Cumhuriyet İtfaiyeleri ise, 25 Eylül 1923 tarihinde teşkil edilmiştir. İlk kuruluşun hangi gün olduğu belli olmadığından, kutlama haftası olarak Cumhuriyet İtfaiyesi’nin kuruluş tarihi esas alınmış, her yıl 25 Eylül - 1 Ekim haftası İtfaiyecilik Haftası olarak kutlanmaktadır. İtfaiyecilik, bir yaşam tarzının, bir bakış açısının, bir hayat felsefesinin adıdır. Bir itfaiyeci yangınları söndürmek için eğitilmiş ve buna göre donatılmıştır. İtfaiyenin özdeşleştiği "yangınla mücadelenin" 3 temel amacı vardır. Bunlar sırası ile: Hayat kurtarmak, mal kurtarmak ve çevreyi korumaktır. İtfaiye müdürlüğümüz, 27 personel, İkisi merdivenli 4 Arozöz, 1 Acil Müdahale Aracı ile 7 gün 24 saat halkımızın hizmetinde olmaya devam etmektedir. Tüm canlıların kaçtığı yangın alanına koşarak giren, oradaki görevini zor şartlar altında üstün gayret göstererek yapan ve de başarılı olan itfaiyeciler her türlü takdiri hak etmektedir. İtfaiye Haftası’nda amaç; itfaiye hizmetlerinin ne olduğunu halkımıza anlatmak, yangın güvenlik önlemlerinin önemi konusunda halkımızı aydınlatmak ve yangından korunma şekillerini açıklamaktır. Bir şehrin itfaiyesi ne kadar iyi olursa olsun, itfaiyenin başarısı, halkımızın aldığı yangın güvenlik önlemlerine ve yangından korunma konusundaki bilgi seviyesine bağlıdır.”

BİR DİZİ ETKİNLİK PLANLADIK

Keşan'da bu yıl itfaiye haftası nedeni ile bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini dile getiren Muharrem Özşay sözlerine şöyle devam etti: “25 Eylül pazartesi gününden başlayarak tüm hafta içinde bir dizi etkinlik planladık, başta ilköğretim çağındaki öğrenciler olmak üzere tüm halkımızda farkındalık yaratmak amacı ile hazırladığımız iki adet Yangın Güvenliği ve Temel Afet Bilinci kitapçıklarımızı bazı okullarımızda dağıtacağız ve yangın güvenlik eğitimi ile deprem eğitimi vereceğiz. Araç malzeme ve teçhizatımızın tanıtımını yapacağız.”  

İtfaiye araçlarının trafikte geçiş üstünlüğü olduğunu hatırlatan Muharrem Özşay vatandaşlardan özellikle yangına müdahale için acele eden saniyelerin bile önemli olduğu yangın ve kazaya yetişmekte olan araçlara hassasiyet göstermesini, ayrıca 110 Yangın ihbar hattının gereksiz yere meşgul edilmemesini istedi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ