Anafartalar  Caddesi’nin 25 gün süre ile trafiğe kapanmasına neden olan inşaatın müteahhiti Nurettin Kılıç, yolun Pazar gününden itibaren trafiğe açılmasının ardından dün yaptıkları açıklamada, yaşanan bu olumsuzluk nedeniyle ne belediyenin, ne ilçe emniyet müdürlüğünün ne de kendilerinin bir suçunun bulunmadığını savunarak,  Kazı çalışmasına başlayınca asfaltın altında bulunan dolgu malzemesi kaydı. Can ve mal güvenliği için yolun trafiğe kapanması gerekiyordu. Biz de bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için tam 25 gün canla başla çalıştık.” dedi.

BÜ YÜKSEKLİKTE PERDE BETON ZOR AYAKTA DURUR

Yolun çöken kısmına 8.5 metre yüksekliğinde perde beton diktiklerini ve bu işin inşaatçılıkta çok nadir görülen bir çalışma olduğunu dile getiren Nurettin Kılıç, “Bu yükseklikte bir betonu ayakta tutabilmek için önce tabanda gerekli çalışmayı yapmamız gerekiyordu. Bu süreç içerisinde işi bilen de bilmeyen de konuştu. Keşan’ı bırakın Türkiye’de bile 8.5 metre yüksekliğinde perde betonu ayakta tutabilecek işçilik yapan çok az firma vardır” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN CAN VE MAL KAYBININ YAŞANMAMASI

Şu ana kadar yürüttükleri çalışmalar sırasında gerek belediyeden gerekse emniyet müdürlüğünden çok büyük destek gördüklerini ve bunun için bir kez daha teşekkür ettiklerini de ifade eden Kılıç, “Bu arada cadde üzerinde ortaya çıkan bu olumsuzluk nedeniyle burada iş yapmaya çalışan esnaflarımız zarar gördü.  Gönül böyle bir şey yaşanmasını istemezdi ama oldu. Önemli olan herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmamasıydı, çok şükür durumu bu şekilde atlattık. Rahatsızlık verdiğimiz cadde esnafından ve sakinlerinden de bir kez daha özür dileriz” şeklinde konuştu.

ÖZCAN:  BELEDİYENİN HEDEF GÖSTERİLMESİNE ANLAM VEREMEDİM

 Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da şunları aktardı: Bazı insanlar siyasi polemik yaratmaya çalıştılar. Burada bir iş kazası oluyor. Belediyenin yükümlülüğü şudur: Bu inşaat kaçak mı ya da ruhsat almadan mı başlamış. Eğer böyle bir şey varsa ve görmediysek o zaman biz suçluyuz. Bir olay yaşanmış. Yaşanabilir ama sanki suçluymuş gibi ya da garezine yolu çökertmişiz gibi Belediyenin hedef gösterilmesine anlam veremedim. Orada ne şartlarla çalışıldığının, içerisinde olmadan bilinmesi mümkün değil. Müteahhit de hızla bir çalışma yaptı. Toprak kürekle atıldı, su elle atıldı. Çalışma biraz uzun sürecektir tabii ki. Ancak varsa burada bir hatamız Belediye olarak hesabını da veririz. İnşaat çalışmalarına başlarken artık eskisi gibi iki dudak arasında bitmiyor. Bir sürü prosedürü var. Yapı denetim büroları var. Yapı denetim bürosunun bir hatası olsun kapatma nedenidir.”