Yürüyoruz...
Soluk soluğa...
Geçmişten aldığımız onur ve gururla, geleceğe doğru...

Durmadan, yılmadan, yorulmadan.
Vatan dediğimiz, vatanımız diyerek sahiplendiğimiz Akdeniz'e doğru bir kısrak başı gibi uzanan ve şehit kanları ile sulanmış bu topraklarda.
"Boşa akmadı bu kanlar, boşuna şehit olmadı atalarımız, bizler sonuna kadar savunucusuyuz bu toprakların" diyerek...

Yeryüzünün en hareketli, en ateşli coğrafyasında yaşıyor olmanın bir bedeli bu.
Kan dökülen, can verilen bu yerlere ter dökerek, emek vererek yürüyoruz.
Aziz şehitlerimizin, kanları, canları pahasına bize emanet ettikleri bu vatanın emin ellerde olduğunu bir kez daha göstermek için yürüyoruz soluk soluğa...
103 yıl önce ortaya açılan can pazarında şehitlik mertebesine ulaşmış ecdadımızın anısına hürmeten; genç kuşakların geçmiş bilinciyle, geleceğe ışık tutmaları ve bu vatanın ne pahasına savunulduğunu anımsatmak için.
27. Alay, 57. Alay ve "Mustafa Kemal'in Askerleri" olarak yürüyoruz.
O 27. Alay ki Keşan'ımızın Çelebi Köyünde konuşlandığı karargahından Çanakkale Savunmasına gelmiş. Saros Körfezinin lodosu ve poyrazıyla tatbikatlar yapıp, Çelebi'nin suyundan içmiş.
Çelebi Köyünde yaşlılar buradan denize ulaşan rayları, binaları anımsıyorlar. Bir tarih farkında olmadan unutulmaya yüz tutmuş.
O Çelebi Köyü ki, savaş sonrasında 57’nci ve 27’nci Alaylara gümüş liyakat nişanı verilip Galiçya cephesine giden birliklerin konuşlandığı alan. Bu birliklerin cepheye sevki de Uzunköprü’deki Tren İstasyonundan oluyor. Tabi oraya kadar yine yayan sürüyor yolculuk.

Bayrağımız gökte dalgalandıkça yürüyecek ve bileceğiz ki bizler ve bizden sonraki kuşaklar bu ruha sahip çıktıkça hiç bir güç; ister "tek dişli" ister "çok dişli", bu al bayrağı bu masmavi göklerden indiremeyecek.

Ve bugün bizler, Keşan Belediyesi ve DOÇEK işbirliğinde Çanakkale Savaşlarında 27. Alay'ın rolünü ve Keşan'la olan bağını bir kez daha dile getirmek için yoldayız...

Bastığımız yerlere toprak demeden, durup; bu topraklarda şehit düşmüş kefensiz yatan binlerin huzuruna doğru, geri dönmeyi düşünmeden yürüyoruz.

[Temsili 27. Alay, 57. Alay ve 15. Hava Bölüğü yürüyüşümüz Keşan Belediyesi ve DOÇEK işbirliğinde 15 Mart 2018 Perşembe günü saat:18.00'de Keşan Cennetpark'ta 57. Alay Yürüyüşçülerinin karşılanması ve 19.30'da Cumhuriyet Meydanında yapılacak törenlerin ardından;
16 Mart 2018 Cuma sabahı 10.00'da Tekel Meydanından başlayıp 18 Mart 2018 Pazar günü Çanakkale Şehitler Abidesinde sona erecektir.]
Törene tüm halkımız davetlidir.