Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden dün yapılan yazılı açıklamada,  15 Mart - 15 Haziran 2014 tarihleri arasında iç sularda amatör balık avcılığının yasaklandığı bildirildi.

HEM PARA CEZASI HEM DE AVLANMA ARAÇLARINA EL KONUYOR

Açıklamada,  amatör avcılık yasağına uyulmaması durumunda,   1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’nu ve bu kanuna bağlı olarak çıkarılan Su Ürünleri Yönetmeliği ve ilgili mevzuat gereği olarak söz konusu yasaklara uymayan amatör avcılar için 282 lira, ticari avcılar için 957 lira idari para cezası uygulanacağı ve ayrıca yasaklı olan av aracına ve ürünlere de el konulacağı belirtildi.

GEÇEN YIL 9 BİN 667 LİRA CEZA KESTİK

 2013 yılında yapılan denetimler hakkında bilgi de verilen açıklamada, 15 Mart-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Edirne il genelinde 14 adet cezai işlem yapıldığı ve toplam 9 bin 667 lira idari para cezası verildiği bilgisi paylaşıldı.

YASAKLARA UYULMASI, UYMAYANLARIN BİLDİRİLMESİ İSTENDİ

Alınan önlemlerin iç su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması amacıyla alındığına da dikkat çekilen açıklamada, vatandaşlardan konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermeleri istendi ve bu hassasiyeti göstermeyenlerin tespiti halinde en yakın jandarma, polis veya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bildirilmeleri istendi.