Keşan Malmüdürü İsmail Hakkı Uraz, dün yaptığı açıklamada, 2B arazilerini almak isteyenler için 3 ay uzatılan başvuru sürelerinin sona ereceği tarihler ve başvuru oranları konusunda bilgi verdi.

“6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun”la ilgili oalrak, makamında basın açıklaması yapan Uraz, şu bilgileri verdi:

SON BAŞVURU TARİHLERİ

Başvuru süresi 28 Ocak 2013 tarihinde sona erecek 1. Etap Bölgesinde kalan Çamlıca, Çeltik, Dişbudak, Gökçetepe ve Sazlıdere’nin şu ana kadarki başvuru oranı %97,18

Başvuru süresi 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek 2. Etap Bölgesinde kalan Beyköy, Barağı, Danişment, Şabanmera, Karlıköy, Yeşilköy, Mecidiye, Pırnar ve Kılıçköy’ün şu ana kadarki başvuru oranı %64,41,

Başvuru süresi 28 Şubat 2013 tarihinde sona erecek 2. Etap 2. Kısımda kalan Erikli, Yayla ve Suluca’da %27,46 oranında başvuru yapıldı.”

817 KİŞİ BAŞVURUDA BULUNDU

14 Aralık 2012 tarihi itibariyle Keşan’da 2B alanı içerinde kalan 1411 taşınmaz için 817 kişinin başvurduğu da açıklandı.  Bu rakamlara göre şu an için toplamda %52,43’lük bir başvurunun olduğunu, son başvuru tarihine kadar da bu rakamın %90’lara ulaşmasını beklediklerini söyleyen Uraz,2B arazilerinden vatandaşların faydalanabilmeleri için sürekli olarak köy muhtarları ile biraraya gelerek hatırlatmalar yapıyoruz.

BU FIRSAT KAÇMAMALI

Vatandaşlarımızın da bu uyarıları dikkate alarak fırsattan faydalanmaları gerekmektedir. 2B arazileri için peşin alımlarda bedelin %56’sı, taksitli alımlarda ise %70’i ödenecek. Ödeme şekli belirlendikten ve tebliğ tarihinden sonra 3 ay içerisinde ödeme yapılacak. İlk olarak peşinatlar alınacak. Peşinat yatırıldıktan sonra ise kişilerle sözleşme yapılacak. Peşin yatıranlar muhtemelen 1-2 gün içerisinde tapularına kavuşacak.

SATILMAYAN YERLER TAHLİYE EDİLECEK

Taksitli ödemeyi seçenler ise ipotek şerhi konularak tapularına kavuşacak. Satılamayan yerler ise tahliye edilecek. Bu kapsamda yasadan yararlanmayan vatandaşların çok büyük zararı olacak.”