HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan’ın Yenimescit Mahallesi’nde 25 Ağustos 1996'da Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde şehit olan Piyade Er Hakan Korkmaz'la aynı adı taşıyan oğlu Hakan Korkmaz ve ailesinin yaşadığı evde geçen yıl Aralık ayında elektrik kontağından dolayı yangın çıktı. Çıkan yangında evde büyük çapta hasar oluşurken, eşyalar kullanılmaz hale geldi. Türk Kızılayı Keşan Şubesi, İskeçe Müftülüğü tarafından bağışlanan parayla şehit ailesinin evi bakım ve onarımdan geçirilerek, eşyaları yenilendi. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102’nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehit ailesine, bakım ve onarımdan geçirilerek, eşyaları yenilenen evin anahtarı, geçen Cumartesi günü törenle teslim edildi. Törene, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkan Vekili Cengizhan Aktan, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Ercan Tan, Türk Kızılayı Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu, Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez, gaziler ile vatandaşlar katıldı.
Türk Kızılayı Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu, şehit ailelerinin Türk milletine emanet olduğunu belirterek, “Ev tamamen yanmıştı. Baştan sona tadil edildi. Beyaz eşyalarında tamamı yanmıştı. Tamamen yenileyerek şehit ailesine teslim ediyoruz.” dedi.
Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Ercan Tan da,  şunları söyledi: “Böyle anlamlı bir günde şehit ailesinin yanında olmak önemli. Onlar bizim kutsal emanetlerimiz. Onların yanında olmak bizlere gurur veriyor. Onlar bu ülke için canlarımızı vermişler, biz de elimizden geldiği kadar bize emanet bıraktıkları ailelerine destek olmak için buradayız.” dedi.

Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez de, Türk Kızılayı ve İskeçe Müftülüğü’ne minnettar olduklarını söyledi.
KOMŞULARINDA KALIYORLARDI
Şehidin oğlu Hakan Korkmaz ise eşi ve 1.5 yaşındaki oğluyla yaklaşık 3 aydır komşularında kaldıklarını belirterek, Türk Kızılayı ve İskeçe Müftülüğü’ne yardımlarından dolayı teşekkür etti. Evin anahtarı Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit tarafından okunan duaların ardından Keşan Kaymakamı Nuri Özder tarafından Hakan Korkmaz’a teslim edildi.