Keşan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde yaşayan 3 çocuk ve 11 torun sahibi 68 yaşındaki Yaşar İlkılıç, Keşan Kaymakamlığı ile Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar’ın uzun süren girişim ve çalışmaları sonucunda dün ilk kez nüfus cüzdanı sahibi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlık kayıtlarında yerini aldı.

Nüfus cüzdanını Keşan Nüfus Müdürü Mehmet Avcı’nın elinden alan ve oldukça duygulandığı gözlenen İlkılıç, bunca yıl kayıtsız bir şekilde nasıl yaşadığını şöyle anlattı. “Annem ben çok küçük yaşta ölünce babam ikinciye evlendi. Beni üvey annem büyüttü ama beni nüfusa kayıt ettirmemişler. Yıllar ilerleyip askerlik çağım gelince bu durumumu gerekli olan yerlere bildirdim ancak hiç bir sonuç alamadım. Ben de bunun üzerine evlendim, uzun yıllar geçimimi hamallık, at arabacılığı ve pazarcılık yaparak sağladım.”

Fahriye Kuloğlu ile evlendiğini ve ikisi kız 3 çocuğunu onun üzerine kaydettirdiğini de söyleyen İlkılıç, bunca yıldan sonra nüfus cüzdanı sahibi olduğu için çok sevinçli olduğunu ve en kısa süre içinde eşi ile resmi nikah kıymak istediğini de söyledi.

Yaşar İlkılıç ile 40 yılı aşan bir zamandır evli olduğunu söyleyen Fahriye Kuloğlu, bu süre içersinde resmi olarak evli olamamanın sıkıntısını hep yaşadıklarını, eşinin bugüne kadar devletin sağlık ve diğer yardımlarından da yararlanamadığını söyledi. 

 KALFALAR: TAM 3 YIL ÇALIŞTIK

Yaşar İlkılıç’ın, devletin verdiği yaşlılık ve fakirlik yardımlarından yaralanmak için bundan 3 yıl kadar önce mahalle muhtarlığına başvurmasıyla birlikte bir nüfus kaydının ve cüzdanının olmadığının ortaya çıktığını söyleyen Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, konu ile ilgili olarak çalışmalara daha o gün başladıklarını belirtti. İlkılıç’ın durumunu Kaymakam Bekir Dınkırcı’ya da ilettiğini söyleyen Kalfalar, şunları söyledi: “Başta Kaymakamımız Bekir Dınkırcı konu ile çok yakından ilgilendi. Nüfus müdürlüğü personelimiz de gerekli kayıtlara ulaşarak bugün Yaşar İlkılıç’ın 68 yıl süren “Yaşar ne yaşar ne yaşamaz”lığına son verdi. Biz nüfus cüzdanı olmayan vatandaşlarımız için 2006 yılında da geniş kapsamlı bir çalışma yapmış ve birçok vatandaşımızın bu mağduriyetini gidermiştik. Eğer hala böyle vatandaşlarımız varsa derhal mahalle veya köy muhtarlıklarına ya da nüfus müdürlüklerine başvursunlar. Yaşar İlkılıç’ın nüfus cüzdanı sahibi olmasında emeği geçen başta Kaymakamımız Bekir Dınkırcı olmak üzere Keşan Nüfus Müdürlüğü çalışanlarına ve diğer emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kalfalar, Yaşar İlkılıç’ın eşi ile resmi nikah kıyma isteğini de en kısa süre içinde yerine getireceklerini de belirtti.

Yaşar İlkılıç ve yakınları nüfus cüzdanını almalarının ardından muhtar Bayram Ali Kalfalar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.