SONGÜL KONAR

Saat 15.00 sıralarında, Ağadayı Dinlenme Tesisleri'nde başlayan toplantıya; Edirne Valisi Ekrem Canalp, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Enez Belediye Başkanı Özkan Gönenç, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Alparslan Doğan, kurum müdürleri, muhtarlar, siyasi partiler ile STK'ların temsilcileri, iş insanları ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

YAKLAŞIK 3 SAAT SÜRDÜ

Basına kapalı olarak, gerçekleştirilen toplantıda; saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Saros Körfezi ile ilgili hazırlanan tanıtım filminin izletildiği toplantı. Yaklaşık 3 saat sürdü. Protokol üyelerinin konuşmalarını gerçekleştirdiği toplantıda, katılımcıların, Saros Körfezi'nde tespit ettikleri sorunları ve talepleri dile getirmesinin ardından sona erdi.

CANALP: "PROBLEM OLARAK GÖRÜLENLER NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYULDU"

Toplantı sonrasında, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Edirne Valisi Ekrem Canalp, toplantının son derece verimli geçtiğinin altını çizerek, "Toplantıya; Kaymakamımız, Belediye Başkanlarımız, oda ve borsa başkanlarımız, il müdürlerimiz, muhtarlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz de katılım sağladı. Saros bölgesini bir bütün olarak değerlendirme imkânımız oldu. Daha önce resmi kurumlarla olan toplantılardan çok daha geniş katılımlı şeklinde toplantı gerçekleşmiş olması aynı zamanda katılım anlamında kıymetli ve değerliydi. Herkesin kendi bakış açısına göre ne vizyonu varsa ortaya dökmesine imkân sağlamış olduk. Problem olarak görülenler net bir şekilde ortaya koyuldu." dedi.

"ÇEVRESEL SORUNLAR ÖN PLANA ÇIKIYOR"

Toplantıda dile getirilen sorunlar arasında, acil çözüm bekleyen sorunların ne olduğu yönündeki soruyu da cevaplandıran Canalp, "Çalıştayda ortaya çıkak sorunlar inşallah Edirne, Saros bölgesi, Keşan, Enez için çok iyi sonuçlara teşkil edilecek. Yapılacaklarda en acil sorun olarak çevresel sorunlar ön plana çıkıyor." diye konuştu.

Toplantı, bu açıklamanın ardından sona erdi.