GİZEM GÖRÜR

Saat 10.00 sıralarında, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene; Keşan Kaymakamı Nuri Özder,  Garnizon Komutanı Tuğgeneral Öztürk Mustafa Yalçın, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bayrama olan ilginin az olduğu görüldü.

Törende, Kaymakam Nuri Özder, Garnizon Komutanı Öztürk Mustafa Yalçın ve Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, Keşan Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Saat 10.15’da ise Keşan Kaymakamlık makamında; Keşan Kaymakamı Nuri Özder Garnizon Komutanı Tuğgeneral Öztürk Mustafa Yalçın ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından tebrikler kabul edildi.

Kutlama töreni ise saat 10.45 sıralarında, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı öğretmen Üsteğmen Erol Polat yaptı.

Polat; “Bugün, ulusumuzun insanlık tarihiyle başlayan ve her sayfası şanla ve şerefle dolu mazisinde çok önemli bir yere sahip olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin aziz Türk milleti ile bütünleşerek gerçekleştirdiği destansı zaferin 95’inci yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığı Türk birlik ve beraberliğinin kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği, öğretildiği gündür. Bu zafer, Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek özgürlük ve onurumuzu yok etmek isteyen düşman güçlerinin dize getiriliş destanıdır. Bu ulus bütün dünya devletlerinin tükendi dediği bir anda vatanın işgali karşısında şahlanmış yurdun dört bir yanından ordusuna katılan kahraman evlatlarıyla ‘Önce vatan’ diyerek elinde avucunda ne varsa vatanı ve bağımsızlık ülküsü için paylaşmış, çocuğundan esirgediği örtüsünü, cepheye götürdüğü merminin üzerine örterek büyük zaferi kazanmıştır.” dedi.

Erol Polat, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Milletimiz 30 Ağustos Zaferi ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere anlamlı, ağır ve unutamayacakları bir ders vermiştir. Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak bu zaferle ne kadar övünsek de azdır. Çünkü her evresi ile düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekat Türk Ordusunun Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını bir kez daha kanıtlamıştır. Özellikle belirtmek isterim ki; şehit kanlarıyla kazanılan bu vatan, dünya durdukça duracak, gök kubbe çökmedikçe bu şanlı bayrak sonsuza kadar şerefle dalgalanacaktır.”

Konuşmanın ardından tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde SARDOS ve DOÇEK bisiklet gruplarının katılımıyla yapılan resmigeçit töreninin ardından sona erdi. 

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ