Keşan Emniyet Müdürlüğü, bir haftada yaptığı üç operasyonla 58 kaçak göçmeni ele geçirdi.

Önceki akşam, saat 19.15 sıralarında, Dörtyol Kavşağı’nda durdurulan minibüste havasızlıktan boğulmak üzere olan 35 kaçak göçmen ile aracın sürücüsü yakalandı.

Minibüste bulunan ve havasızlıktan fenalaşan 3 yaşındaki kız çocuğu ise bir polis memuru tarafından kucaklanarak emniyet binasına götürüldü.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Malkara’dan İpsala istikametine seyreden Süleyman Gürbüz (27) yönetimindeki 34 LG 700 plakalı minibüsü Dörtyol Kavşağı'nda durdurdu. Bu esnada aracı terk edip kaçmaya çalışan sürücü Gürbüz, polis ekiplerince kovalamaca sonucu yakalandı. Minibüste yapılan aramada ise 14 yolcu kapasiteli araca arka koltukları sökülerek balık istifi bindirilmiş ve havasızlıktan boğulmak üzere olan Suriye, Afganistan, Somali, Myanmar ve Eritre uyruklu 2'si çocuk 35 kaçak ele geçirildi. Gözaltına alınan sürücü Süleyman Gürbüz ve 35 kaçak, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Minibüsün getirildiği esnada araçta havasızlıktan fenalaşan Afgan uyruklu 3 yaşındaki kız çocuğu ise bir polis memuru tarafından kucaklanarak emniyet binasına sokuldu. Bazı kaçaklar zafer işareti yaparak "Suriye" derken, bazıları ise açlıktan yanlarında taşıdıkları konserveleri açarak yemek yedi. Minibüste ayrıca 2 adet büyük boy şişme bot ile 4 adet kürek ele geçirildi.

35 kaçak işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Edirne Yabacılar Şube Müdürlüğü'ne gönderilirken, Süleyman Gürbüz ise çıkarıldığı mahkemece "Yasadışı yollarla insan kaçakçılığı yapmak" suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BİR HAFTADAKİ 3 OPERASYONDA, TOPLAM 58 GÖÇMEN YAKALANDI

14 Eylül 2013 Cumartesi günü yakalanan 14 göçmen ile başlayan operasyonlar, 19 Eylül 2013 Perşembe günü Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 9 göçmenin yakalandığı ikinci operasyonla sürdü. Önceki akşam yapılan üçüncü operasyonda da Suriye, Afganistan, Somali, Myanmar ve Eritre uyruklu toplam 35 göçmen ele geçildi.

Keşan Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı üç operasyonda toplam 58 göçmen yakalanarak, Edirne Yabacılar Şube Müdürlüğü’ne gönderildi.

Göçmen kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonlarla ilgili soruşturmalar devam ediyor.