AYGÜL KONAR

Saat 10.30 sıralarında, Bendis AVM'deki Cine Bendis Salon 1'de başlayan törene; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan YÇUBYO Müdürü Doç. Dr. Adil Oğuzhan, Keşan Belediye Meclisi'nin bazı üyeleri, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)'nun bazı Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

ONBAŞILAR: "İNOVASYON; BİLGİNİN EKONOMİK VE TOPLUMSAL FAYDAYA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ OLARAK AÇIKLANABİLİR"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından, Bendis AVM Müdürü Emel Onbaşılar tarafından açış konuşması yapıldı. Bu yıl Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu tarafından 4.’sü düzenlenen Bilişim ve İnovasyon Zirvesi'ne katılan herkese "Hoş geldiniz" diyen Onbaşılar, "Yeni ürün, üretim sürecinde yer alan fikir üretme, teknolojiyi geliştirme ve pazarlama faaliyetlerinin yönetiminden oluşan bir süreç olan inovasyon; bilginin ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürülmesi olarak açıklanabilir. Günümüzde farklı düşünmek, fark yaratmak büyük önem arz ediyor. Özgün fikirler, hizmet ve ürüne dönüştüğünde dünyamızı değiştirecek güce sahip oluyor. İnovasyon bu anlamda, basit bir yenilenme değil; yenilenmenin kurumsal aşamasından başlayarak yeni ürünü de içine alan ve pazarlanabilme niteliğini kabul eden bir süreçtir. Beyin gücü, üniversite, planlama, olanaklar, sanayi, teknoloji, endüstri ve piyasa gibi tüm elemanlar, inovasyonun içinde yer alan olmazsa olmaz parçalardır. İnovasyon çalışmalarının ülkemiz içinde önemi, gün geçtikçe artan ve artık günlük hayatta daha çok duyacağımız bir yaşam tarzı haline dönüşmektedir. Bizler Bendis AVM olarak, özgün fikirlerin yetişmesi adına destekleyici olmaktan, siz üniversite öğrencilerine olanak sağlamaktan, ilçemize teknoloji ve üretimin gelişimine katkı sağlayan gençlerin bulunduğunu bilmekten mutluluk duyuyoruz. Bu bağlamda sözlerime son verirken her zaman olduğu gibi, sosyal ve toplumsal sorumluluk projelerini çocuklar ve kadınlar yararına düzenlenen faaliyetlere, bilim ve sanat adına yapılan her türlü güzel ve anlamlı projelere destek olmaya ve gençlerimize bu konularda imkân sağlamaya devam edecek; sanat ve bilimle beslenen sosyal nesillerin yetişmesine dayanak olmayı sürdüreceğiz. Bizlere bu imkânı sağlayan Bendis Alışveriş ve Yaşam Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanlarım Sayın Aydın İstek ve Harun İstek'e çok teşekkür eder, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerini ve emeği geçen herkesi kutlar verimli bir zirve olmasını dilerim." dedi.

Destek verenlere plaket takdim edildi

Konuşmanın ardından, 4. Bilişim ve İnovasyon Zirvesi'nin gerçekleşmesinde emeği bulunan Aydın İstek'in plaketi, Emel Onbaşılar'a takdim edildi. Daha sonra; 4. Bilişim ve İnovasyon Zirvesi'nin gerçekleşmesinde emeği bulunan; Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı'nın plaketi Yönetim Kurulu Üyesi Sevtap Engin'e, Engin Özdemir’e, Evren Yörük'e plaket takdim edildi. Buradaki program, Moof Agency, Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan tarafından, "Dijital Pazarlama ve Girişimcilik" konusuyla ilgili sunum gerçekleştirilmesiyle sona erdi. Zirve, Keşan YÇUBYO'nda bugün ve 26 Nisan'da devam edecek.