Aile hekimlerinin görev yaptığı Aşağı Zaferiye Mahallesi Mitat Gücüyeter Caddesi'ndeki 4 No.lu Aile Sağlığı Merkezi binası, 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü yıkıldı. Yıkım sırasında bitişikteki apartmanın bir dairesi de zarar gördü.

Hüseyin Kale tarafından sağlık hizmetlerine katkı amacıyla bağışlanan Mitat Gücüyeter Caddesi'ndeki binanın yerine, Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir bina yapılacak. Yıkım çalışmasının ardından yeni bina için çalışmalara başlanacağı öğrenildi.

Öte yandan, bir süre önce boşaltılan binadaki aile hekimleri Dr. Gülder Aktan Esim, Dr. Şeref Çömlekçioğlu, Dr. Sibel Çömlekçioğlu, Dr. Sinem Kuzu ve Dr. Alparslan Endirçe, Muammer Aksoy Caddesi Üğdül Ekmek Fırını üstündeki kiralık iki dairede hizmet veriyor.

 “Keşan 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi 110 metrekarelik alanda iki katlı olarak hizmet veren Aile Sağlığı Merkezi’nin, eski bir bina olması, yeterli alana sahip olmaması, gerekli ekipmanların sığdırılamaması, yaşlı hastalar için ve engelli hastalar için tuvalet ve lavaboların yetersiz oluşu,  asansör olmayışı gibi nedenlerden dolayı 31 Mayıs 2014 tarihinde yıkımına karar verilmiştir. Sağlık Bakanlığımız tarafından 100 iş günü içerisinde 220 metre karelik alana iki katlı, asansörlü olarak yeniden düzenlenecek olan 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin yeni hizmet binası,  halkımıza daha iyi ve nitelikli hizmet vermek amacıyla yeniden yapılmak üzere yıkımına başlanmıştır. Aile Sağlığı Merkezi geçici olarak Keşan Üğdül Ekmek Fırını üzerinde ki karşılıklı 2 daire de halkımıza hizmet vermeye devam etmektedir.”