HABER MERKEZİ

Ramazan Bayramı’nda vatandaşların mezarlıkları huzur içinde ziyaret edebilmeleri için çalışmalarını sürdüren Keşan Belediyesi bu yıl ilk kez mezarlıklarda ücretsiz çiçek dağıtımı yapacak. 

Arife günü verilecek hizmetin sabah saat 10.00’da başlayacağı ve çeşitli türlerde yaklaşık 40 bin çiçeğin ücretsiz şekilde dağıtılmasının planlandığı bildirildi. Keşan Belediyesi Mezarlık İşleri Birimi’nce yürütülen çalışmalar kapsamında; Asri, Enez Yolu, İstasyon, İzzetiye, Paşayiğit ve Tepe Mezarlık’ta Arife Günü ve Ramazan Bayramı’nın ilk 3 günü süresince; mezar yapımı, onarımı ve benzeri inşaat gerektiren çalışmaların, vatandaşların rahatlıkla ibadetlerini yerine getirmelerine yardımcı olmak ve manevi duygulara sekte olunmaması amacıyla yapılmaması istendi.

Keşan Belediyesi Mezarlık İşleri Birimi ve Keşan İlçe Müftülüğü arasında yapılan ortak görüşmeler sonunca her iki kurumun işbirliği ile Arife günü sabah 10.00’dan itibaren mezarlıklara yakın camilerdeki din görevlileri tarafından mezarlıklardaki yakınlarını ziyaret eden vatandaşlara önderlik ve rehberlik edileceği bildirildi. Vatandaşlara ücretsiz olarak mezarlık girişlerinde Keşan Belediyesi tarafından hazırlanacak stantlarda verilecek; gazanya, yıldız, ateş, kadife, vapurdumanı, medine düğmesi ve yaprak güzeli çeşitlerinde yaklaşık 40 bin adet çiçeğin Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi’nin sorumluluğundaki seralarda yetiştirildiği kaydedildi.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Keşan Belediyesi ekiplerinin mezarlıklardaki temizlik ve bakım çalışmaları da hızlandı. Keşan Belediyesi her bayram öncesi olduğu gibi bu bayram öncesi de mezarlıklarda detaylı temizlik ve bakım işlemlerine başladı. Vatandaşların mezarlıkları daha rahat ziyaret edebilmeleri için mezarlıklarda hummalı çalışma yürütülüyor. Keşan Belediyesi Ramazan Ayı başında Keşan İlçe Müftülüğü işbirliğinde görevlendirilen din görevlileri ile yine Keşan merkezdeki tüm mezarlıklarda dualar edilmiş Kur’an-ı Kerim okutulmuştu.