Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 12 liseden seçilen 40 öğrenci, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” Projesi’ kapsamında gittikleri Samsun’dan Salı akşamı Keşan’a döndü.

 

40 LİSE ÖĞRENCİSİ GİTTİ

 

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sunulan 217 bin 180 TL tutarındaki; “Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için ÇOGEP (Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı)” kapsamında 2014 yılında uygulanacak “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” Projesi’nin “Kültürel ve Sosyal Amaçlı Gezi Organizasyonları Şehir Dışı Gezisi”nin Samsun ayağı da tamamlandı. Gezi kapsamında Keşan’daki 12 liseden toplam 40 öğrenci; Samsun’da düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katıldı. 16’sı erkek 24’ü kız olmak üzere toplam 40 lise öğrencisinin yer aldığı gruba; Başpolis Vedat Gençağı, Proje Sorumlusu Polis Memuru Olcay Bilmiş ile teknisyen yardımcıları Aslı Kuşçu, Nazife Çolak ve sorumlu öğretmen Nurcan Kabakan rehberlik etti.

 

ESKİ KEŞAN KAYMAKAMI NARİNOĞLU DA ZİYARET EDİLDİ

 

Gezi programı ile ilgili olarak bilgi veren Bilmiş, gezinin birinci gününde; Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Gazi Müzesi, Onur Anıtı, Saathane Meydanı, Samsun Büyük Cami’yi gezdiklerini, ikinci gün ise Keşan’dan Samsun İlkadım Kaymakamlığı’na atanan Ahmet Narinoğlu’nu ziyaret ettikten sonra, İlkadım Anıtı, Bandırma Vapuru, Atatürk Köşkü, Samsun Kent Müzesi, Yabancılar Çarşısı, Amisos (Baruthane) Tepesi, Amazon Adası, Hayvanat Bahçesi’nin gezildiğini söyledi. Geçtiğimiz Salı akşamı Keşan’a dönen öğrencilerin bir hayli mutlu oldukları gözlendi.