Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Odası’nın dün yapılan 2013 Yılı olağan genel kurul toplantısında, 4 dönemdir başkanlık görevini yürüten ve 5. dönem için bir kez daha aday olan İbrahim Aldanmaz, geçerli sayılan 460 oyun 276’sını alarak 4 yıl süre ile görevine devam etme yetkisi aldı. Nedim Gürkök’ün mavi listesi 101, Ayhan Çetin’in sarı listesi ise 83 oy aldı. Seçimde 1 oy da geçersiz sayıldı.

Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Odası’nın 2013 Yılı olağan genel kurul toplantısı, dün gerçekleştirildi. Genel kurulu, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, bazı Belediye Meclisi üyeleri, AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, CHP İlçe Başkanı Vedat Koyuncu ve bazı yönetim kurulu üyeleri, MHP Keşan İlçe Başkanı Doğuş Şimşek ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile MHP Keşan Belediye Başkan Adayı Yaşar Aras, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, Edirne İl Genel Meclisi üyeleri, Edirne genelindeki bazı esnaf odalarının başkanları ile temsilcileri katılarak “Hayırlı olsun” temennisinde bulundular.

11.00’DE BAŞLADI

Köşk Düğün Salonu’nda saat 11.00’de başlayan toplantıya odanın 704 üyesinden 461’i katılarak oy kullandı. Oda Başkanı İbrahim Aldanmaz’ın yaptığı açış konuşmasının ardından toplantı Divan Heyeti’nin oluşturulmasıyla sürdü.

Başkan adaylarının ve bazı üyelerin birlikte sunduğu öneri ile Divan Başkanlığına İhsan Ulusoy, Başkan Vekilliğine Hasan Temelli, Katip Üyeliklere Çetin Dinçer, Mehmet Buyruk ve İsmail Akıncıoğlu seçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Oda Başkanı  Aldanmaz, Denetim Kurulu Raporu Denetim Kurulu Başkanı Recep Mermer ve bilanço da Oda Sekreteri Yiğit Meriç tarafından okundu.

Daha sonra yapılan oylama sonucunda; yönetim ve denetim kurulları ile bilanço, ayrı ayrı oy çokluğu ile ibra edildi.

Oda Sekreteri Yiğit Meriç tarafından okunan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından 16 Temmuz 2012 tarih ve 10 sayılı inceleme raporu da oybirliği ile kabul edildi. Raporun kabulünün ardından yeni dönem çalışma programı içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs ve programlar ile tahmini bütçe görüşüldü. Yapılan oylamada tahmini bütçe oy birliği ile kabul edildi.

YÖNETİMİN İSTEDİĞİ YETKİLER VERİLDİ

Daha sonra Oda’nın bağlı olduğu birliğin muvafakatini almak şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım satımına, gayrimenkul karşılığında ödünç para alınmasına ve imkanlar dahilinde öncelikle Oda’nın faaliyet alanları ile ilgili branşlarda olmak üzere, öğrenci okutulması, bir evvelki yıl gayri safi gelirin %10’unu geçmemek kaydıyla kamu yararına faaliyet gösteren kuruluşlara ve belge veya diğer kanıtlara dayandırılmak kaydıyla muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunma konularında oda yönetimine oy birliği ile yetki verildi.  

Bu maddelerin görüşülmesinin ardından, yönetime ödenecek olan aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri tespit edildi. Verilen önerge ile Yönetim Kurulu Başkanına brüt asgari ücretin 2 katı aylık net ücret, başkan vekiline oda başkanı için belirlenen ücretin 5’te 1’i, denetim kurulu üyelerine ve yönetim kurulu üyelerine katıldıkları toplantı başına oda başkanı için belirlenen aylık ücretin 14’te 1’i ücret ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

ÖZCAN: ESNAFIMIZA ÇOK DEĞER VERİYORUZ

Toplantıda ilk olarak Belediye Başkanı Mehmet Özcan söz aldı. Kısa bir konuşma yapan Özcan, Esnafın faaliyetlerinin ve kazancının artması için çaba gösterdiklerini, yapımı devam eden Yeni Pazaryeri projesinin esnafa verdikleri değerin ve önemin göstergesi olduğunu ifade etti.

ÇETİN: ODA BÜTÇEMİZ HAR VURUP HARMAN SAVRULUYOR

Daha sonra söz alan sarı liste başkan adayı Ayhan Çetin, bu kongrenin geçtiğimiz yıl yapılan kongrelerden farklı olduğunu belirterek, şunları söyledi:Odamız kuruldu kurulalı oda yönetimleri hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından ilk defa bir inceleme yapıldı. Yapılan incelemelerde tespit edilen rakamın ciddi boyutlarda olduğu açıklanmıştır. Bu bir iddiadır. Ancak hukuki süreç sonuçlanana kadar kimse suçlu değildir. Görülüyor ki oda bütçemiz har vurup harman savruluyor. Üyelerin binbir güçlükle aidat ödemelerinin zorunlu getirildiği ve ödediği paraların akıbeti tartışılmakta. Gelişen olaylar müfettişin raporları doğrultusunda hukuk tecelli ederse bunu herkes net olarak bilmelidir ki odanın 1 lirasının arkasına hukukun içerisinde kalarak sonuna dek gidilecektir. Hukuk her şeyi belirleyecektir.” 

GÜRKÖK: ER MEYDANINA ÇIKTIM

Daha sonra mavi liste başkan adayı Nedim Gürkök konuştu. Seçilmesi halinde yönetimi ile birlikte üyenin hizmetkarı olacağını ifade eden Gürkök,Bakkal esnafı kaderi ile baş başa bırakılıyor. Zincir marketler her mahalleye açılıyor. Acil bir eylem planı ortaya koymalıyız. Son zamanlarda altyapısı oluşturulmadan çıkan kanunların esnafımızı sıkıntıya soktuğunu görüyoruz. Sıralayacak olursak; yeni çıkan alkol yasası, haciz uygulaması, işletme kayıt belgesi, hijyen eğitimi, hal yasası, iş güvenliği ve tekel ruhsatlarının ayrılması gibi yasalar ardı ardına çıkarken 10 yıldır bekleyen marketler yasası rafa kaldırılmıştır. Yasadışı satılan mala karşı rekabet edemeyen esnaf zor duruma düşmüştür. Ben ve yönetimim bu göreve hazırız. Odamız üyelerinin üniversitede okuyan çocuklarına burs imkanı sağlayacağım. Esnaf arkadaşlarımızı meslek fuarlarına götüreceğim. Muhtaç durumdaki oda üyelerimize yardımda bulunacağımıza söz veriyorum. Şimdi değişim zamanı. Keşanlı esnaf arkadaşlarım, kalbim sizlere hizmet etmek için heyecan içinde çarpıyor. Sizin isteklerinizi gerçekleştirmek için er meydanına çıktım. Bütün hedeflerimize birlikte ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi.

ALDANMAZ: İÇKİ SATIŞ YASAĞININ BAŞLANGICI SAAT 24.00’E UZATILDI

 Bu bölümde son olarak söz alan İbrahim Aldanmaz, görev yaptığı süre içerisinde üyeleri en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığının altını çizerek, “Market yasasını ben çıkarmadım. Keşke gece 22.00 olan içki satış yasağının 24.00’e kadar uzatıldığını arkadaşlarımız belirtseydi. Buradan bakkallarımıza sesleniyorum, içki satış yasağı 24.00’e alındı.  Bugüne kadar yaptıklarım meydanda. Üyelerim için ne mücadele verdiysem, buna arttırarak devam edeceğiz.”

SEÇİMLER

Daha sonra 3 listenin yarıştığı seçimlere geçildi.

Olağan genel kuruluda oy kullanma şartlarını taşıyan 704 üye’den 461’i oy kullanırken, sayım sırasında 1 oy geçersiz sayıldı.

Saat 17.00’de açılan sandıktan, 276 oy çıkan İbrahim Aldanmaz liderliğindeki beyaz liste yeni dönemde görev yapmaya hak kazanırken, Nedim Gürkök’ün mavi listesi 101, Ayhan Çetin’in sarı listesi ise 83 oy aldı. Sonuçların açıklanmasının ardından 3 başkan adayı da birbirlerine sarılarak salonda toplanan esnafa birlik beraberlik mesajı verdi.

YÖNETİM VE DENETİME SEÇİLENLER

Dünkü seçimin arından Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Odası’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan: İbrahim Aldanmaz, Yönetim Kurulu: Hüseyin Bulut, Serkan Önem, Serkan Gevrek, Mustafa Çakır, Yusuf Çatmakaş, İzzet Yalın.

Denetim Kurulu: Recep Mermer, Mehmet Durgun, İzzet Akın.