Keşan Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Erkan Gege, önceki gün yaptığı açıklamada, Keşan Şoför ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İhsan Ulusoy ve ROMDER Başkanı Başkanı Fahrettin Savcı’nın geçen hafta içinde gündeme getirdikleri <Dolmuşlar Yenimescit Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlara da hizmet vermeli> önerilerine katıldığını belirterek, “21. Yüzyılda orada yaşayan insanların temel ihtiyaçlarından biri olan ulaşım hizmetini vermemek hiçbir belediyecilik anlayışına yakışmaz” dedi.

5 NOLU HAT İŞLEMİYOR

Belediye meclisi üyesi olarak konuyu yakından takip ettiğini ve 5 No’lu hat olarak bilinen bu güzergahta uzun bir süredir minibüslerin çalıştığına ve hizmet verdiğine şahit olmadığını söyleyen Gege, “Orada yaşayan insanlarımızın da çoluk çocuğu var. Hastası var, değişik ulaşım ihtiyaçları var. Belediyeler de vatandaşların bu temel ihtiyacını bir şekilde karşılamak zorundalar” dedi.

KONUYU MECLİS GÜNDEMİNE GETİRDİK AMA…

Keşan Belediye Başkanlığı’nın şehir içi ulaşımı özelleştirmiş olmasının hiçbir şey ifade etmediğini de kaydeden Gege, şunları söyledi: “Bundan bir süre önce biz MHP Belediye Meclis Grubu olarak bir basın açıklaması yaparak bu konuyu kamuoyu gündemine getirmiş ve   diye sormuştuk. Bu konuyu ayrıca Belediye Meclisi’nin Kasım 2011 tarihli toplantısında da günde getirmiştik. Şehir içi ulaşımın özelleştirilmesinden önce bu mahallemizde belirli güzergahlarda ulaşım sağlanıyordu.  Bu sene başında bu konuyu tekrar meclis gündemine getirdik. Hatta o toplantıda minibüsçüler kooperatifinin başkanı da vardı. Belediye Başkanı Mehmet Özcan, konunun tartışılmasının ardından kooperatif başkanından bu sorunla ilgili bir rapor hazırlamasını ve gerekçeleri belirtmesini istemişti. Neden ulaşım sağlanmıyor? böyle bir şey varsa karşılaşılan sıkıntıların ortaya konulmasını istemişti. Ancak bildiğimiz kadarıyla orada konuşulanlar orada kaldı.”

GEREKİRSE YAPTIRIM UYGULANMALI

Bu sorunun zaman zaman Keşan gündemine geldiğini ama nedense bir türlü çözülemediğini de ifade eden Gege, “21. Yüzyılda orada yaşayan insanların temel ihtiyaçlarından biri olan ulaşım hizmetini vermemek hiçbir belediyecilik anlayışına yakışmaz. İnsanlara hizmet için o makamlara geliyoruz.  Bu nedenle gereğinin yapılması ya da yaptırılması gerekiyor. Olmuyorsa o zaman da yaptırım uygulanması gerekiyor. O mahallede yaşayan insanlarımızın da her türlü ulaşım ihtiyacı var ve bu görmezlikten gelinmemeli” diye konuştu. 

Gege, açıklamasının sonunda o mahalleye ulaşım hizmeti vermemek için ileriye sürülebilecek hiçbir nedenin de geçerliliğinin olamayacağına dikkat çekti.