28 Mart-3 Nisan 2016 tarihleri arasında 52’ncisi kutlanmakta olan Kütüphane Haftası programı, dün gerçekleşti. İlçe Halk Kütüphanesi’nde saat 11.00 sıralarında başlayan etkinliğe; Keşan Kaymakamı Nuri Özder,Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülent Dizdaroğlu, resmi daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Halk Kütüphanesi Müdürü Dizdaroğlu, “Halk kütüphaneleri bilginin düzenlenmesi, saklanması, aktarılması, kültürel hayata katkı sunması yanında, ekonomik ve toplumsal yarara dönüştürülmesinde, ayrıca bireysel yaratıcılığın en üst düzeyde geliştirilmesinde potansiyeli olan ve olması gereken toplumsal kurumlardır. Bu yıl 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan 52. Kütüphane Haftası 2016 yılının UNESCO tarafından ‘Uluslar arası Küresel Anlayış Yılı’ olarak ilan edilmiş olması nedeniyle, ana teması ‘Küresel Anlayış ve Kütüphaneler’ olarak belirlenmiştir.” dedi.

Sonrasında yetişkinlerden en çok kitap okuyan Süleyman Eren ve Zübeyde Badem’e, internet bölümünden en çok yararlanan Bahar Şahbaz’a ve kütüphaneden en çok yararlanan ev hanımı Selda Daloğlu Altındiş’e, Çocuk bölümünden Zeren Ürün, Ertuğrul Eren Kayabaşı, Abdülşavur İlkokulu öğrencisi Hatice Gül Oral, Yekta Baydar Ortaokulu öğrencisi Yiğit Özyiğit’e çeşitli ödüller verildi. Etkinlik, yeni yayınlardan oluşan kitap sergisinin gezilmesinden sonra sona erdi.