HABER MERKEZİ

Saat 09.00’da başlayan törenden önce bir grup Şehitlik Anıtı’na giderek burada saygı duruşunda bulunarak Şehitliğe çiçek bıraktılar.

Tekel Meydanı’ndaki törende ilk olarak konuşan Hikmet Sevim Yılmaz , “Keşan’ımızda bu geceyi geçirdik. Bize bu rahatlığı ve huzuru sağlayan, cepheye giderken bu huzurla cepheye yollayan 7 yıldır bizi misafir eden Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a çok teşekkür ediyoruz. Bizi cephede de yalnız bırakmayan, cephede huzurlu bir şekilde savaşmamızı sağlayan, düşmana ilk kurşunu sıkan 27.Alayımızdı. Çanakkale Savaşlarının kaderini bu iki alay belirledi. Keşan Belediyemiz gerçekten bu anlamıyla, cephede bu yürüyüş esnasında bundan sonraki zorluğu bizden bedenimizden alıp, yüreğimize o serinliği veren belediyemiz, gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Keşan’da bizleri yol boyunca alkışlayan, sokağa çıkıp bayrak sallayan, balkonlardan el sallayan Keşanlılara gerçekten çok çok teşekkür ediyoruz. Çok saygılar sunuyoruz. Bizlere destek veren tüm belediyelerimize ve kurumlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

Yılmaz daha sonra 7 yıldan bu yana kendileri ile birlikte hareket eden Temsili 27.Alay Komutanı Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme’ye Liyakat Madalyası takdim etti.

Daha sonra söz alan Aktan da şunları söyledi “Değerli dostlar dün de söylediğim gibi Cumhuriyet kolay kurulmadı. Bu toprakların bağımsızlığı kolay kazanılmadı. Bugün burada özgürce bağımsızca yaşayabiliyorsak, 57.Alayların, 27.Alayların 15.Hava Hava bölüklerinin dönmemek üzere cepheye gitmeleri sayesinde yaşıyoruz. Bu alaylarımızın atalarımızı temsil eden arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Sağ olun var olun yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından grup Gelibolu’ya gitmek üzere Keşan’dan ayrıldı.