18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları için 4. kez Çanakkale yürüyüşü hazırlıklarını sürdüren 57. Alay Yürüyüş Komitesi, dün  Keşan Belediyesi’ni ziyaret etti.

Komite Başkanı Hikmet Selim Yılmaz ile beraber Keşan Belediyesi’ni ziyaret eden 57. Alay Komitesi üyeleri,  saat 16.30’da Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’la görüştüler.

Bu yıl yapılacak olan yürüyüş planları ve diğer çalışmalar hakkında bilgiler veren komite üyeleri, Özcan’a kendilerine verdikleri destek için seramik tabak ve 57. Alay Sancağı takdim etti.

Trakya’da ses getiren bir etkinlik yaptıkları için komiteyi tebrik eden ve teşekkür eden Özcan, “Bu tür faaliyetlerin desteklenmesi gerekir. Biz bugüne kadar olduğu gibi desteğimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, 57. Alay ve yürüyüşle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

57. ALAY TEKİRDAĞ’DAN ÇANAKKALE’YE ATALARINA YÜRÜYOR.

DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİLER ÇÜNKÜ DÖNDÜKLERİNDE VATANLARI OLMAYACAKTI

Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz 57. Alay yürüyüş programı çerçevesinde 14 Mart Cuma sabahı 09.00’da valilik önünden Tekirdağ ve çevre ilçelerden gelen kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız ve halkımızın desteklediği bir görsellikten sonra hareket edilecek. Yürüyüşümüz toplamda 5 gün sürecektir. Gündüzleri sürekli yürüyüş halinde olunacak geceleri dinlenmeye çekileceğiz. İlk konaklama yeri 56 kilometre sonra Malkara olacaktır. 15 Mart sabah saat 09.00’da Malkara’dan yola çıkılacak, 25 kilometre sonunda akşam saat 18.00’de Keşan girişindeki Mehmet Gemici Parkı’nda Keşan’ın 27. Alayı ile bütünleşeceğiz. Uzunköprü’den yola çıkan 15. Hava Bölüğü de bize katılacaktır. Trakya Alayları olarak o geceyi Keşan’da geçireceğiz. 16 Mart sabahı saat 09.00’da Gelibolu güzergahına yola koyulacağız, 26 kilometre sonra Evreşe beldemizde olacağız ve geceyi orada geçireceğiz. 17 Mart sabah saat 09.00’da Evreşe’den yola çıkılacak. Öğlen molasını Miller tesislerinde yapacağız. Aynı akşam saat 19.00’da Gelibolu’da olacağız. Gecemizi Gelibolu’da geçireceğiz. Sabah 09.00’da Gelibolu’da 2. Kolordu Şehitliği’ndeki törenlere katılacağız. Gelibolu’dan Eceabat’a yolculuğumuz devam edecek. Saat 14.00’te  devlet törenlerinin yapıldığı şehitler abidesinde 57. Alay yürüyüşü son bulacaktır. 57. Alay Şehitliği’ne giderek atalarımızla yüreklerimizi yad edeceğiz.

Beş gün süren tarihi yolculuğumuz, onurlu duruşumuzla son bulacaktır.

Biz niçin yürüyoruz?

Biz bu yürüyüşü; topraklarımızı işgale gelen emperyalist güçlere tarihsel bir ders veren atalarımızın unutulmadıklarını hatırlatmak, kefensiz bedenlerine kefen olmak için yapıyoruz.”