Keşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, dezavantajlı okullarda eğitim gören yaklaşık 60 öğrenciye verilen Futbol ve Yüzme Kursu, dün sona erdi.

Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Uygun tarafından hafta içi verilen kurs, Asya Halı Saha’da gerçekleştirildi.

ÇİMEN “AMACIMIZ ÇOCUKLARIN SUÇA SÜRÜKLENMESİNİ ÖNLEMEK”

Kursla ilgili bir açıklama yapan Keşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür V. Vedat Çimen, “İlçe Koordinasyon Kurulu’nun <5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Karlarının Uygulanması Hakkında> yönetmeliğin 20. maddesi çerçevesinde almış olduğu kararlar gereği; suça sürüklenen çocukların, sportif faaliyetlerde enerjilerinin olumlu yönde kanalize edilmesi, Özgüvenlerinin artırılması, rehabilitasyonlarının sağlanması ve bu faaliyetlerle çocuklarımızın suça sürüklenmesini önlemek ve bu tür çalışmalarla onları topluma kazandırmak maksadıyla Sayın Kaymakamımız Bekir Dınkırcı’nın desteğiyle düzenlemiş olduğumuz ve 17 Haziran 2013 tarihinde başlayan futbol ve yüzme kursumuz yaklaşık olarak 60 öğrencimizin katılımıyla bugün (Dün) itibariyle sonlanmıştır. <Kursun Başlatılması için ne gerekiyorsa yapalım> diyen Sayın Kaymakamımıza, kurs süresince hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve bu işi daha çok gönüllülük çerçevesinde yürüten Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Uygun hocama,  Feride ve Mehmet Çuhacı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Ercan Kınık hocama ve ilgili okul müdürlerine ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.

UYGUN: “DOĞRU DAVRANIŞLARI KENDİLERİNE ÖĞRETMEK İÇİN DE ÇABA HARCADIK”

Daha sonra konuşan Fatih Uygun ise kursta dezavantajlı öğrencilerin eğitim gördüğünü ifade ederek, şunları söyledi: “Kurs, okulların tatile girmesi ile başladı. Amaç burada sadece futbol olmadı. Doğru davranışları kendilerine öğretmek içinde çaba harcadık. Elimizden geldiğince onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştık. Bu konuda başarılı olduğumuzu da söyleyebiliriz. Ben, 2,5 aylık süre içerisinde çocuklara iyi bir eğitim verdik. Kursun amacına ulaştığını düşünüyorum. Önümüzdeki yıl kurslarımıza satrancı da katmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl daha koordineli şekilde çalışmalar yapacağımızdan eminim.