Keşan Müftülüğü’ne bağlı 8 Kur’an Kursu öğreticisi bir yıl süren adaylıktan sonra Keşan Müftülüğü’nün toplantı salonunda yemin ederek asaleten görevlerine başladı.

Bundan sonra görevlerine dört elle sarılacaklarını ifade eden öğreticiler esas işlerinin bundan sonra başlayacağını ifade ederek, “Bizler böyle bir kadro beklentisi olmadan yıllarca köy, belde ve merkez mahallelerde canla başla görev yaptık. Öğrencilerimizi okuttuk. Bir kişiye bile Kur’an’ı, Allah’ı, Hz. Peygamber’i ve dinimizi öğrettiysek bundan son derece haz duyduk. Bundan sonra sorumluluğumuzun arttığını düşünüyoruz. Daha fazla görev yapacak ve mümkün mertebe Kur’an ve Kur’an Bilgisi isteyenlere bunu öğreteceğiz. Bizler, yeni yeni Kur’an Kursları açarak bizlere buralarda görev veren Keşan Müftülüğü ve İlçe Müftümüz Süleyman Yeniçeri’ye çok teşekkür ediyoruz.” dedi

KUR’AN KURSLARI KIT İMKANLAR İLE AÇILIYOR

Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri ise Kur’an kurslarını yeni adaylara teslim ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Kurslarımıza sahip çıkın. Bu kursların kolaylıkla açılmadığını bilin. Her bir kursun ayrı ayrı açılış hikayesi var. Devam ettirilmeleri de zor. Kıt imkanlarla bunları açıyor ve devam ettiriyoruz. Kurslarımızı her sene gelişen bir şekilde devam ettirin. Modern teçhizata sahip, yüksek donanımlı, eğitim kalitesi yüksek kurslar olması için çalışın. Başarılı olun. Sizleri eleştirenlere yaptığınız görev ile cevap verin. Çünkü Keşan’ın sizlere ihtiyacı var. Cemaatin gözü ve beklentileri sizin üzerinizde. Beklentilere cevap verin.”

Yemin eden Kur’an Kursu öğreticileri şunlar:

Rahime Uysal, Derya Topçu, Ümmügülsüm Kabakçılı, Fatma Betül Özdoğan, Seher Yeniçeri, Esra İnci, Müsemma Yüksel ve Miyeser Genç.