Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi Hüseyin Boyalık, dün yaptığı açıklamada, oluşturulacak 9,5 milyon TL’lik ödenekle köy yollarının yapılacağını bildirdi. 

“Yatırım Giderleri” ve “Cari Giderler” harcama kalemlerine ek ödenek sağlanması için İl Genel Meclisi’nde görüşmelerde bulunulacağını dile getiren Boyalık, “Bu ayki meclis toplantısında; mevcut bütçemize, 9 milyon 500 bin liralık ek ödenek oluşturmak amacıyla çalışmalarımız var. Bu bütçenin kaynağı ise, kira ve mevduat faiz gelirleridir. Bu ek ödeneğin tamamını yolların yapılması için harcayacağız. Köylerde artık bozuk yol ya da yapılmamış yolun kalmaması için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz.” dedi.

TÜRKMEN KÖYÜ’NDE ASFALTLAMA ÇALIŞMASI BAŞLADI

Hüseyin Boyalık, Türkmen Köyü’nde asfaltlama çalışmasının başladığını dile getirerek, şunları söyledi: “Gündüzler-Türkmen, Boztepe-Türkmen arasında yol çalışması yapılması planlanıyordu. Ancak, bu yolların yanı sıra; Türkmen Köyü’nün iç yollarını da asfaltlıyoruz. Ayrıca, köylerin meydanlarının yapılması için dağıtılan parke taşlarında döşenmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Dolayısıyla, köyler için harcanan paraların meyvelerini de almaya başladık. Amacımız, köylerimizi güzelleştirmektir.”