Tüm A-1 Yetki Belgesi ile Yolcu Taşıyan Şirketler Derneği ve Öz Keşan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Kaya, Keşan Belediyesi Otobüs Terminali’nde bulunan bazı yazıhane işletmecilerinin 11 Ekim 2013 Cuma günü yaptıkları ortak açıklama ile dile getirdikleri şikayetlere cevap verdi.  A-1 Yetki Belgesi ile yolcu taşımacılığı yapan işletmelerden Türkiye genelinde 203 tane olduğunu ve her şirkette ortalama 20 araç bulunduğunu kaydeden Kaya, “Biz her türlü yasal yükümlülükleri yerine getirerek taşımacılık hizmeti vermeye çalışan firmalarız. 2018 yılına kadar ruhsatlarımız var. Tek amacımız var o da halkımıza en iyi hizmeti vermek. Onun için biz işimize bakıyoruz, kimseyle işimiz yok ve herkesin de kendi işine bakmasını istiyoruz.” dedi.

ARAÇLARIMIZIN HER TÜRLÜ SİGORTASI MEVCUT

Bir süre önce yapılan yasal düzenlemeler nedeniyle yaklaşık 6 ay gibi bir süre faaliyet yürütemediklerini ancak gerekli prosedürü yerine getirerek tekrar işbaşı yaptıklarını anlatan Kaya,Evet daha önceleri yazıhanelerimize gelen vatandaşlarımızın hepsine tek tek bilet kesiyorduk ancak yeni düzenleme ile bu ortadan kalktı ve bizden istenen fatura kesme işlemini başlattık. Biz yazıhanemize gelen müşterilerimizi Türkiye’de gitmek istedikleri her yere götürmeye yetkiliyiz. Grup taşımacılığı yapan firmalar olarak Ulaştırma Bakanlığı’na bağlıyız. Diğer taşımacılık yapan firmalarda olduğu gibi bizim araçlarımızın da mali, koltuk ve zorunlu trafik sigortaları mevcut.  Belediye yetkilileri ve trafik, araçlarımızı kendi görev alanları dahilinde denetleyebilir ve varsa ceza uygulamasına gidebilirler. Bunun dışında Ulaştırma Bakanlığımızdan aldığımız yolcu taşıma yetki belgelerimizi yok sayamazlar.” diye konuştu.

YASAKLAR HERKES İÇİN GEÇERLİ

Açıklamasında yol güzergahında yolcu indirip yolcu alınması konusuna da değinen Kaya, bunun tüm taşımacılık şirketleri için yasak olduğunu ve yasağın otobüs işletmeleri için de geçerli olduğunu kaydetti. Kaya, terminallerde çığırtkanlık devrinin kapandığını ancak bunun Keşan’da hâlâ devam ettiğinin görüldüğünü de ifade etti.  

ŞEHİRLERARASI TAŞIMACILIĞIN GELECEĞİ, BİZİM YAPTIĞIMIZ

İşlerini halka hizmeti ön plana alarak yaptıklarını, Keşan’da 30 kişi ile çalışarak hizmet ürettiklerini ve 7 kişilik olan araçlarının çok zaman 3-4 kişi ile seyahat ettiğini de belirten Kaya, açıklamasını şöyle tamamladı: “Biz şu an için para kazanmıyoruz halka hizmet ediyoruz. Bu anlamda da yerel yönetimlerden ve yöneticilerden anlayış bekliyoruz. Vatandaşlar için zamanın ne kadar önemli olduğu bilinci ile otobüslerin 4-5 saatte gittikleri yola, yasal hız sınırları içinde 2-2.5 saatte varıyoruz. Zaten şehirlerarası taşımacılığın geleceği A1 taşımacılığı. Bugün Avrupa’nın birçok ülkesinde ve Amerika’da artık şehirlerarası taşımacılıkta otobüsler çok az kullanılıyor. Otobüsçü arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz de artık kendilerini bu yönde yenilesinler. Biz bugüne kadar hiçbir zaman yasa dışı olan bir iş yapmadık ve bundan sonra da yapmayacağız. Bizim taşımacılığımız ile ilgili olarak sorunu olan varsa gitsin şikayetini Ulaştırma Bakanlığı’na yapsın. Bizim bu sektörde kimseyle bir sorunumuz yoktur. Lütfen herkes işini düzgün yapsın. Biz Keşan’da karşılaştığımız bu sorunların hiç biriyle Türkiye’nin hiçbir yerinde karşılaşmıyoruz.”