A Haber Televizyonu Spor Müdürü Serkan Korkmaz, dün Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün davetlisi olarak öğrencileri spora teşvik etmek ve yönlendirmek amacıyla düzenlenen söyleşiye katılmak üzere Keşan’a geldi.

SERKAN KORKMAZ: “KEŞAN BENİM MEMLEKETİM”

Saat 11.00’de, Sevim Yenice Konferans Salonu’nda başlayan söyleşiye, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, şube müdürleri, spor kulüplerinin temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Söyleşi öncesi gazetecilere bir açıklama yapan A Haber Spor Müdürü Serkan Korkmaz, “Bilindiği gibi ülke sporunun evreni İstanbul’da. Spor, futboldan ibaret zannediliyor. Bizimde bu ezberi sık sık bozmamız gerekiyor. O nedenle böyle İstanbul dışı seyahatler yaparak, gençler ve çocuklarla birlikte olmak bizler için çok önemli. Bizim temelde hedefimiz onlar. Keşan benim memleketim. Burada kendimi misafir gibi hissetmiyorum. Gençler, çocuklar ne durumda, spora nasıl bakıyorlar, spor hayatlarında onların neresinde onu görmek istedim. Ben bu alanda, açık potalarda basketbol oynamış biriyim. Şimdi baktım orada spor salonu duruyor. Bizim neslimize göre daha şanslılar. Bunu gördüm ve mutlu oldum. Şimdi onlar bana soru soracak, ben cevaplayacağım. Ama tahmin ediyorum onların sorularıyla ben daha çok gelişeceğim. Benim vereceğim yanıtlardan ziyade onların sorularını merak ediyorum.” dedi. 

ERARSLAN: “BİN 153 LİSANSLI SPORCUMUZ MEVCUT”

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli eğitim Müdürü İlker Erarslan ise öncelikle tüm katılımcılara “Hoş geldiniz” diyerek, “Burada spora gönül vermiş, spor kulüplerinin başkanları, temsilcileri var. Sporla ilgilenen, bireysel ve takım halinde mücadele eden öğrencilerimiz var. Bugün spor üzerine, spor konusunda uzman bir otorite ile birlikte olacağız. Kendisini spora bakışını ve sizlerin, sevgili öğrencilerimizin, spora yönelmeleri, ilgi ve teşvik etmek amacıyla bir söyleşi gerçekleştireceğiz. Sporun insan sağlığına katkısı tartışılmayacak bir gerçek. İnsan hayatında sporun vazgeçilmez bir yeri olduğu hepimizce bilinmektedir. Spor, öğrencilerimizin fizyolojik ve psikososyal yönlerden uyumlu, dengeli gelişimini sağlayan bir etkinliktir. Dolayısıyla ferdin sosyal hayata katılımında sporun yeri ve önemi büyüktür. Toplumun sağlıklı olması, fertlerin tek tek sağlıklı olmasına bağlıdır. Bunun yolu da fertlerin, fiziki aktivitelerini düzenli yapmasından geçer. Genç nüfusa sahip ülkemizde, 5-25 yaş grubunda, 20 milyonun üzerinde çocuk ve gencimiz bulunmaktadır. Lisanslı sporcu sayımız, okul içi ve okul dışı faaliyetlerimize katılan öğrencilerimizin sayısı, okullarımızın spor kulüpleriyle işbirliği, paylaşımı ve müsabakalara katılımını önemsiyoruz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak destekliyoruz. Keşan, gerek müdürlüğümüzün planlamaları, gerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği, gerekse spor kulüpleriyle işbirliği ve paylaşımlarıyla ilçe içi, il müsabakaları ve ulusal düzeyde birçok dalda, birçok müsabakaya katılmakta. Bin 153 lisanslı sporcumuz mevcut. Bizler okullarımızda spor altyapılarını destekleyerek, spor kulüpleriyle işbirliğine giderek mevcut durumu çok daha iyi seviyeye getireceğimize inanıyorum. Spor faaliyetlerine katılım oranında Edirne, Türkiye genelinde ilk üç il içerisinde yer almaktadır.”

Daha sonra ise söyleşiye geçildi. Haber Spor Müdürü Serkan Korkmaz, deneyimlerini katılımcılarla paylaşarak, soruları yanıtladı. Söyleşi sonunda, Korkmaz’a çiçek takdim edildi.