AKP Keşan Siyaset ve Hukuk İşleri Başkanı Ahmet Karaağaç, bazı partililerce yapılan toplantıya ilişkin geçtiğimiz günlerde değerlendirmede bulundu.

“Bu toplantı tüzüğümüze ve yönetmeliklerimize aykırıdır. Bir disiplin suçu işlenmiştir.”

İlçede siyasi toplantı düzenlemek ilçe teşkilatının görevidir yaklaşımı doğrudur. Ancak bir yemekte 35 AKP’li bir araya gelmişler ve çeşitli parti içi sorunları konuşmuşlardır. Bunların 8 tanesi eski ilçe başkanıdır. AKP Keşan’da ciddi sorunlar vardır şeklinde değerlendirilebilir bu durum.

Yerel siyaset kulislerinde AKP’de yeni yönetim arayışının olduğu bizzat AKP’lilerce ifade ediliyor. Sıkıntılı bir sürecin olduğu ve yaşandığının belirtileri vardır. En somut belirti 35 partilinin bir yemekte buluşarak durum değerlendirmesi yapmasıdır.

Toplantıya katılanların ikinci bir toplantı yapma niyetinden vazgeçip geçmediklerini yakın gelecekte göreceğiz.

Bir disiplin suçu işlendiği ifade ediliyor açıklamada. 35 partilinin bir yemekte bir araya gelmesi mi suç? Yoksa belediye başkanlığı seçimine ilişkin ilçe teşkilatından habersiz değerlendirme ve görüş alışverişi yapması mı?

Yerel seçimler yaklaştıkça partiler fokur fokur kaynayacak. Yaşananlar bunun habercisidir. Genel ve yerelde iktidar olan partilerde bu süreçlerde yaşanan gelişmelerdendir 35 AKP’linin yemekte buluşması. Bu toplantının tüzük ve yönetmeliklere aykırı açıklamasının yapılması, yapılması düşünülen ikinci toplantı için aba altından sopa göstermek olarak değerlendirilebilir.

Açıklamanın ardından AKP’de kol kırılır yen içinde kalır gerçekleşecek gibi görünüyor. Yemekte buluşanlar yönetime “bizi dikkate almalısınız” mesajı vermişlerdir. Bu mesajı verenlerin içinde il yönetim kurulu üyeleri var.

Disiplin mekanizması işler mi?

Hayır?

Neden?

Toplantıya katılanların içinde aday olma niyetinde olanlar yok gibi. Ancak yönetim adaylıklarını engelleme adına bazı kişilere bu mekanizmayı işletebilir. Önümüzdeki süreçte bu soruların yanıtlarını bulacağız.