GİZEM GÖRÜR

Geçen pazar günü Erikli’de düzenlenen kongrede yeniden kooperatif başkanlığına seçilen Kılıçaslan, “Kongremizde üyelerimiz bize güvenerek, yeniden başkanlık görevine seçti. Bizi yeniden göreve getiren ve bizi buraya layık gören tüm üyelerimize teşekkür ederim. Yeni görev döneminde de yarım kalan diğer işlerimizi hayata geçirmek için yine üyelerimizle el ele çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

SU PROJESİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yeni dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Abbas Kılıçaslan, “Kooperatif olarak, Erikli’ye su getirilmesiyle ilgili bir takım girişimlerimiz olmuştu. Bu çerçevede DSİ’yle görüşmelerimizi sürdüreceğiz ve su projesinin takipçisi olacağız. Ayrıca çevre ve temizlikle ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kilit taş konusunda bir takım çalışmalar yapılacak. Kısacası, Erikli’de ne kadar sorun varsa, bunları çözüme kavuşturmak için çaba harcayacağız.” şeklinde konuştu.

ÖNCELİKLE YASANIN ÇIKMASI LAZIM

Genel kurulda kıyı belediyeciliği ile ilgili bir yasanın olduğu dile getirilerek, Erikli’nin belediye olması gerektiğine vurgu yapılmasının hatırlatılması üzerine düşüncelerini paylaşan Kılıçaslan, şöyle konuştu: “Böyle bir yasa gündemde ancak halen yasanın çıkmamasından ötürü şu anda bir girişimde bulunulmuyor. Girişimde bulunulması için öncelikle yasanın çıkması lazım. Çıkması durumunda da müracaatlar yapılır.”

KOOPERATİFİN BELEDİYEYE DEVRİ KONUSUNU GÜNDEME GETİRECEĞİZ

Kooperatifin görev süresinin 30 yıl olduğunu hatırlatarak sözlerine devam eden Abbas Kılıçaslan, şunları söyledi: “Kooperatifimizin görev süresi 2 yıl sonra bitecek. Bundan ötürü de gelecek yıl yapılacak mali genel kurulda kooperatifin Keşan Belediyesi’ne devri konusunu yeniden gündeme getireceğiz. Su ve kanalizasyon projeleri bittiği zaman belediyemiz de kooperatifi devir alacaktır. Ben buna inanıyorum.”

EVLERDE KİMSE YOKSA GÜNÜBİRLİKÇİLER BALKONLARDA YATMAYA ÇALIŞIYOR

Erikli’de günübirlikçilerle ilgili yapılacak projeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kılıçaslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Sahilde yaşayan vatandaşlar, günübirlikçilerden yana dertli. Ancak kooperatif olarak, bizim onlarla ilgili bir yaptırım gücümüz yok. Günübirlikçiler, evlerin önünde ateş yakıyorlar, bahçede çadır kuruyor ve vatandaşlar da yaşananlardan şikayetçi. Hatta evlerde kimse yoksa günübirlikçiler balkonlarda yatmaya çalışıyor. Yaşanan bu durum da vatandaşlar arasında tedirginlik yaratıyor. Bundan ötürü de devletin gerekli önlemi alması gerekiyor. Günübirlikçilerin konuşlanacağı bir yer belirlenmelidir. Örnek vermek gerekirse, Mecidiye’nin girişindeki bazı vatandaşlarımızın kaldığı alan var ve orada bir düzenleme yapılarak, günübirlikçiler konuşlandırılabilir. Ancak, burada da gerekli alt yapısının devlet tarafından hazırlanması gerekiyor. Böylece Erikli’de de sorunların bir kısmı çözülmüş olacaktır. Gelecek süreçte, bu konularda gerekli çalışmaların olması için ilgili kurumlarla görüş alışverişinde bulunacağız.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ