Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı ve İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyeleri Mehmet Ali Yetim ile Erdinç Can, dün Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında, Edirne İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarında ağırlıklı olarak 2015 yılı bütçesinin görüşülüp karara bağlanacağını bildirerek, hakkında yıkım kararı bulunan Maltepe Süt Toplama Merkezi ile ilgili görüş belirttiler.

TOPLANTILAR 3 KASIM’DA BAŞLAYACAK

Saat 11.00 sıralarında düzenlenen basın toplantısında konuşan Çıkıkçı, Edirne İl Genel Meclisi’nin Kasım Ayı toplantılarının aralıksız bir şekilde devam edeceğini ve 20 gün süreceğini belirtti. Edirne İl Genel Meclisi’nin bütçe görüşmelerinin 3 Kasım 2014 Pazartesi günü itibariyle başlayacağını ifade eden Çıkıkçı, şunları söyledi: “3 Kasım’dan itibaren 20 gün günlük bir çalışmanın içinde ağırlıklı konulardan bir tanesi de bütçe olacak. Bütçe değerlendirmesinde hem ne kadarlık bütçe yapacağız, hangi ilçemizde öncelikli olarak neleri değerlendireceğiz hususları uzun uzun tartışılacak. Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nde yapılmış çalışmalarımız var. Özel İdare’nin ilgili birimlerince bir takım hazırlıklar yapılmış durumda. Bizler de uzun süreden beri nerede neyin yapılması gerektiği konusunda uzun uzun değerlendirmeler yapıyoruz. Elimizde çok önemli doneler var. Hata yapmama adına bir kere daha uzun uzun tartışacağız. Doğru olan neyse onu yapmak için el birliği ile gerekeni yapacağız. Meclisteki arkadaşlarımız bu konuyla ilgili bir bütünlük sağlayacaklardır diye umuyorum. Çünkü Edirne’ye yapılan yatırımlarda hiç kimse şu olmasın bu olmasın düşüncesinde değil. Bütün arkadaşlarımızın bütçe üzerindeki ortak değerlendirmeleri sonucunda güzel bir yere geleceğiz.”

2015 YILI BÜTÇEMİZİN 40 MİLYON OLMASI BEKLENİYOR

2015 yılı bütçenin ne kadar olacağı yönünde görüşlerini de açıklayan Çıkıkçı, “Bu yılki bütçemizin tahminen 40 milyon olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 25 milyon TL’ydi. Ağırlığımızda da tarımsal sulama hizmetleri, yol hizmetleri ve kanalizasyon gibi hizmetler olacak. Ama ağırlığı sulama ve yol hizmetleri oluşturacak. Yol hizmetleri deyince, bu yılın hemen hemen 2 katı büyüklüğünde bir asfaltlama çalışması yaparız. Önümüzdeki yıl çünkü yollarımız bozulmaya hazır. Keşan bölgesinde de 2 önemli yol bozukluğu var. Ama diğer ilçelerimizde daha bozuk yollar var. Önümüzdeki yılki yol programımızda İpsala – Boztepe - Türkmen - Akçeşme yolu ile Paşayiğit – Çobançeşme - Karasatı yolları öncelikli olmak üzere yaklaşık 40 kilometre 1. ve 2. kat asfalt çalışması yaparız. Turizm bölgesinde bozulan yollarımız var. Bunları tekrar değerlendireceğiz. Önümüzdeki yaz da ek programa girecek yollarımız olacak.” dedi.

MALTEPE KÖYÜ’NDEKİ SÜT TOPLAMA MERKEZİNİN YIKIMI ERTELENECEK

Abdülaziz Çıkıkçı, bir soru üzerine de Maltepe Köyü’ndeki süt toplama merkezinde yaşanan sıkıntı ile ilgili görüşlerini açıkladı. Çıkıkçı şöyle konuştu: “Maltepe köyündeki süt toplama merkezi sadece yıkılma kararı verilen tek yer değil. Birçok yer var bu karar verilen. Bunlar da çok yakın zamanda verilen kararlar değil. Bunların birçoğu 4-5 yıllık kararlar. Ama Maltepe’deki diğerlerine göre biraz farklı. Çünkü köyde henüz imar planı yok. Köylerimizde imar planı yok. Böyle olunca köy yerleşik alanlarında köy muhtarlıklarına ait yasal statüde olan arsalar üretilmiş değil. Süt toplama merkezini yasal bir arsası olmayan bir muhtarlık nereye yapacak? Yapacak alanı yoksa nereye yapacak. Mutlaka bir çöplüğü ortadan kaldırarak ve köy halkının görüşlerini alarak yapacak. Bu bina da mutlaka köy halkının görüşleri alınarak yapılmış bir binadır. Yıkılacak listesine koyulması da çok doğru olmamıştır. Bu binanın yıkımı umuyorum en azından ertelenecek ve zaman içersinde de çözüme kavuşturulacaktır diye düşünüyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Olumlu bir gelişme olacaktır diye düşünüyorum. Bizler de zaten bu binanın yıkılmasının sıkıntı yaratacağı yönünde görüşlerde bulunduk. Yıkılması durumunda Maltepe köyünün süt toplayacak bir yeri bile kalmayacaktır. Bir tek kişinin şikayeti üzerine bu noktaya gelmiştir. Maltepe’nin 150 hanesinin olduğunu düşünürsek, 149 hanesinin bu anlamda rahatsız olmadığı ortaya çıkıyor. Her köyün 1-2 tane sıkıntılı kişisi olur. Bunların istekleri doğrultusunda bir takım uygulamalar yapılırsa, köyde olumsuz sonuçlar ortaya çıkarır ve köyün gelişmesine karşı çıkar.”