Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, yaptığı açıklamada, ilçede devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aktardı.  

30 Mart yerel seçimlerinde göreve geldiklerini ve ilk olarak ilçede ekonomiyi iyileştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bostancı, “Bunun yanında nerelere borcumuz olduğunu araştırdık. 50 milyon TL gibi borcumuz olduğunu tespit ettik ve yapılandırmaya gittik. Bu çalışmamızın ardından neler yapabileceğimizi masaya yatırdık. Öncelikle Enez’in turizm doğrultusunda hazırlanması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Tarihi ve doğal güzellikler ile birleşmiş bir yer. Tarihi ve doğal güzelliklerin bileşkesinin olduğu bir ilçedir Enez. Bunun için alt yapı hizmetleri geliştirmemiz gerekiyor. Sahilde 6 bin 500 tane dubleks villamız var. Aşağı yukarı 1,5 milyon metre kare yol ağımız var. Bunun için öncelikle beton sahamızı kurduk. Çalışmalara başladı. Kilit taş üretebiliyoruz. Günlük bin metrekare kilitli taş üretebiliyoruz. Bunun yanında da 2 bin ton beton üretebiliyoruz. Hızlı şekilde yolları yapmaya başladık. Enez Belediyesi’nde İŞKUR’dan gelen işçilerle birlikte 273 haneye iş kapısı yarattık. İstihdam açıldı. Göç veren değil göç alan Enez konumuna geldi.” dedi.

KEŞAN-ENEZ ARASI 43 KİLOMETREYE İNECEK 

Abdullah Bostancı, ilçede yürütülen çalışmaların hızla devam ettiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Enez’in tarihi dokusunu dolaşan bisiklet ve yürüyüş yolunu tamamladık. Bir adet de büyük park yapıyoruz. Enez’in tanıtımına çok büyük katkısı olacak çok büyük bir havuz ve ışık balık figürünü ortaya koyduk. Bundan sonra orta vadede neler yapabiliriz. Liman hemen faaliyete geçti. 2 milyon TL ödenek çıktı ve şuanda 750 bin TL’si harcandı. Hastane hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah seneye bu zamanlar Enez’in hastanesini açılışı olacak. Yolumuz 2016 programına girdi. Aradaki mesafe 42 kilometreye inecek. Enez’in yol ağıyla iç dinamiklerini ortaya çıkaracak makyaj bölümünü de tamamladıktan sonra Enez ilerlemeye devam edecek.”

GÜRÜLTÜ ŞİKAYETİ

Yeni kurulan beton fabrikasıyla ilgili vatandaşların sesten rahatsız oldukları yönündeki iddiaya cevap veren Bostancı, şöyle konuştu: “Ses geldiğini söyledikleri yerin 400 metre etrafında yerleşim yeri yok. Burası metruk ve bizim ağıl bölgemizdi. Hiç etrafında bina yoktu. Bu tamamen siyasi bir düşüncedir. Bunu söyleyenler de fabrikayı dolaşmıyor. Gelsinler ben dolaştırayım. Eğer böyle bir şikayet olursa fabrikanın yerini değiştirmek çok kolay çünkü tamamen çelik konstrüksiyon. Yani en fazla bizim 1 ayımızı alır. Şu anda fabrikanın 400 metre çapında hiçbir bina yok.”

FERİBOT SEFERLERİNİN BAŞLAMASINI İSTİYORUZ

Enez Limanı’nın ticaret limanına çevrilip-çevrilmeyeceği şeklindeki soruyu da yanıtlayan Abdullah Bostancı, “Şuanda bununla ilgili bir çalışma yok. Ancak limanı Yunanistan Dedeağaç şehri ve İstanbul ile bağ kurmaya çalışıyoruz. Feribot seferlerinin başlamasını istiyoruz. İleriye doğru yat limanı olması konusunda çalışmamız var.” dedi.