GİZEM GÖRÜR

Bostancı açıklamasında, 3 yıldır Enez Belediyesi’nin sorunları ile uğraşıldığını ve artık çabaların sonuç verdiğini, Enez’in Balkanlar’a hitap edecek bir tatil beldesi haline gelmesi için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

CENAZE ARABASI OLMAYAN BİR BELEDİYE TESLİM ALDIK

Borçlu bir belediye devraldığını belirterek açıklamasına başlayan Bostancı, şunları söyledi: “Enez’de 2014’den beri işin başındayız. Yerel iktidar ile genel iktidar işbirliğinde işimize devam ediyoruz. Araç parkı olmayan, cenaze arabası bile olmayan bir belediye teslim aldık. Çöplerin kamyonet ile toplandığı, traktör ile toplandığı bir belediye teslim aldık. 54 personel var, 1 yıllık maaşları ödenmemiş. Memur sokağa çıkamıyordu neden? Esnafa borcu vardı. Araç var mesela, mazot alınamıyordu. Gelir kaynakları tükenmiş, borç 60 trilyon. Biz böyle bir belediye teslim aldık. 3 sene bu sıkıntıları yoluna koymak için uğraştık.”

BİZ ÖNCE SIKINTILARI DÜZELTTİK

Çalışmalara sıkıntıları düzelterek başladığını belirten Bostancı, “Bana sitemler oluyor hep. Neden çevre düzenlemesi yapılmıyor, neden festival yapılmıyor? Neden Enez’i güzelleştirecek şeyler yapmıyorsunuz gibi sitemler oldu. Biz önce bu sıkıntıları düzelttik. Borçlarımızı yapılandırdık. Memura borçlarımızı ödedik. Memur artık sokağa çıkabiliyor. Maaşını alabilir hale getirdik. Memurlarımız motive oldular.” şeklinde konuştu.

ENEZ’İN BİR TARİHİ VAR

Enez’in sadece denizden ibaret olmadığını, aynı zamanda tarihi zenginliklerinin de olduğunu belirten Abdullah Bostancı“Araç parkımızı düzene soktuk. Cenaze arabası bile olmayan bir yeri, neredeyse eksiksiz araçlarla donattık. Çalışan sayımızı arttırdık. Enez’i iyi duruma getirdik. Şimdi festival bile yapacak duruma geldik. Enez birden bire kendine geldi. Erikli ile Enez şimdi her yerde adından söz ettiriyor. Deniz tatilinin en güzel yapılacağı yer Enez oldu. Enez’in Erikli’den farkı şu, Enez’in bir tarihi var. İnsanlar denize girmekten bıkıyor. Bir de gezilip görülecek tarihi yerler de lazım. Bu yüzden Enez artık direncini yükseltti ve çok tercih ediliyor. Ev fiyatları da arttı. Borçlar azaldı, tatil fiyatları ve kalitesi arttı. Enez kendisini turizm camiasına kabul ettirdi. Enez’de biz bayramda 120 küsür insanı misafir ettik. Şimdi de 100 bine yakın insan var Enez’de.” dedi.

KARALAMA HABERLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Bostancı, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Yapılan eleştiriler de Enez’i seviyorum adı altında kötüleyenlerdir. Enez’e geldiğiniz zaman göreceksiniz ki Enez’li insanlar değil. Enez’de oturup da Enez’i kötüleyen insan bulamazsınız. Sosyal medyada yayılan karalama haberleri gerçekliği yansıtmıyor. Gelin yerli halka sorun bakalım şikayet var mı? Piyasada Erikli ile birlikte Trakya’nın bir numarası haline geldi. Biz Enez’i Balkanlara hitap edecek bir tatil beldesi haline getireceğiz. Biz Enez’i turizm anlamında çok iyi yerlere getireceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın.”