Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik, Keşan Kent Konseyi Başkanı ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar’ın dünkü sayımızda Türkmen Köyü’ndeki hazine yerleriyle ilgili açıklamasında kendisine yönelttiği eleştiriye sert bir şekilde cevap vererek, “Herkes kendi işine baksın! Bayram Ali Kalfalar Keşan Kent Konseyi Başkanı ise gitsin onunla ilgili işlerini yapsın. Biz bu işin 1 buçuk-2 yıldır takipçisiyiz ve üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nin Adalı Pasajı’nda bulunan bürosunda saat 15.00 sıralarında gerçekleşen açıklamaya, AK Parti Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Vural, Türkmen Köyü Muhtarı Hakkı Yilber ve Kılıçköy Muhtarı Halil Meriç de katıldı.

“DEŞİFRE ETTİK”

Kalfalar’ın köylerdeki hazine arazisi sorunuyla ilgili olarak açıklama yapmaya çok geç kaldığını, bunun da konuyla pek ilgi ve bilgilerinin olmamasından kaynaklandığını ileri süren Kemik, “Biz Muhtarlar Derneği olarak bu konuda hem Edirne’de yapılan toplantıya katıldık hem de Keşan’da toplantı düzenledik. Ancak kendileri bu toplantılara katılmadığı için olayları bilmiyor. Boztepe ve Türkmen’deki hazine yerleriyle ilgili sorunları bilmiyor. Hiç kimse merak etmesin biz bu işin 1 buçuk-2 yıldır peşindeyiz. Orada hazine yerlerine izinsiz olarak giren insanları geçen yıl Mayıs ayı içinde Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda bir önceki valimiz Hasan Duruer’e deşifre ettik. Burada köylerin hemen dibinde olan arazileri gelmiş birileri kapmak istiyor. Bu tür sorunları takip etmek biz muhtarların işi.” şeklinde konuştu.

“PARA PUL ALMADAN HİZMET VERİYORUZ”

Açıklamasının devamında Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nin kamuya en iyi hizmet eden aktif bir dernek olduğunu ve 45 köye ve 2 beldeye hizmet verirken de vatandaşlardan hiçbir maddi talepte bulunmadığını kaydeden Kemik, şunları söyledi: “Keşan’da parasız pulsuz hizmet veren tek kurum biziz. Davet ettiğimiz toplantılara katılmayanlar laf olsun diye derneğimiz hakkında konuşuyorlar. Herkes kendi işini yapsın ve bilmediği işlere dilini uzatmasın. Kalfalar’ın yapması gereken işler var. Keşan Kent Konseyi’nin yapması gereken işler var. Kalfalar o işlere baksın. Köylerdeki hazine yerlerine o köylerin muhtarları en iyi şekilde sahip çıkar. Bir köy ya da belde muhtarının başı ağırsa bilinsin ki derneğimizin içi yanar. Biz İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikte tüm köylerimizin ve köy muhtarlarımızın yanındayız.”

VURAL: “KALFALAR KENDİ İŞİNE BAKMALI” 

AK Partili Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Vural da konuyla ilgili olarak söz alarak, üzerlerine düşen her görevi Edirne’de ve Keşan’da yapmaya hazır olduklarını ve konunun yakından takipçisi olduklarını belirtti. Vural, “Herkes kendi işini yapmalı.  Köylerdeki toplulaştırma işi Bayram Ali Kalfalar’ın işi değil. Kent Konseyi Başkanı ise o işleri yapacak. Biz Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu ile muhtarlarımız, köylerimizin ve beldelerimizin eksiklikleri ve sorunları neyse sık sık bir araya gelerek görüşüyoruz. Eksiklikler var ama bunları ne kadar azaltırsak o kadar iyi olacak. Keşan’ın Türkmen Köyü’ndeki bu toplulaştırma işi önümüzdeki birkaç gün içinde tamamlanacak. Hazineye ayrılan yerler belli olacak. Bundan sonra üzerimize düşen ne görev varsa yerine getireceğiz.” dedi.