Keşan Muhtarlar Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı dün Adalı Pasajı’nda bulunan hizmet binasında yapıldı.

Saat 11.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan toplantıda divan başkanlığına Siğilli Köyü Muhtarı Ahmet Kafalı, katip üyeliklere Yeniceçiftlik Köyü Muhtarı Erdinç Şeftali ve Pırnar Köyü Muhtarı Nevzat Durgun getirildiler. Toplantıya derneğin 53 üyesinden 45’i katıldı.

Yönetim Kurulu faaliyet raporunu Gökçetepe Köyü Muhtarı ve Dernek Başkanı Abdullah Kemik, Denetim Kurulu raporunu ise dernek muhasebecisi Nevruz Kaldı okudu. Kemik,  2 yıllık hizmet süreleri içinde 3 adet tekerlekli sandalye alarak engelli dernekleri aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdıklarını, Trakya Kalkınma Ajansı’na köylerin desteklenmesi için proje hazırladıklarını ve Edirne Valisi Hasan Duruer’e ziyaretler gerçekleştirdiklerini bildirdi ve Vali Duruer’den köylerdeki mezarlıkların bakımı için 120 bin liralık destek sözü aldıklarını belirtti. Kemik bu paranın henüz gelmediğini ancak büyük bir umutla beklediklerini de kaydetti. Dernek Muhasebecisi Nevruz Kaldı da derneğin 43 bin liralık bütçesi olduğunu ve bu bütçenin çeşitli harcama kalemleri ile değerlendirildiğini ayrıca bankada 2 bin lira paraları olduğu bilgilerini verdi. Divan başkanı Kafalı tarafından tek tek oylamaya sunulan raporlar oy çokluğu ile onaylanarak, yönetim ve denetim kurulları aklandı.

ALİ CEYLAN: SÖZÜ OLAN ŞİMDİ SÖYLESİN

Raporların oylanıp seçimlere geçilmesi öncesinde Bahçeköy Muhtarı Ali Ceylan söz alarak, Keşan Muhtarlar Derneği hakkında ne olduğunu açıklamadığı bazı söylentilerin dolaştığını belirterek, “Burası genel kurul, söyleyecek sözü olan burada ve şimdi konuşsun.” dedi. Ancak Ceylan’ın bu çıkışına herhangi bir cevap veren olmadı.

Daha sonra seçimlere geçildi. Seçimlerin tek liste ya da çarşaf liste halinde yapılması konusunda muhtarlar arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Seçimin çarşaf liste ile yapılmasını isteyen Mercan Köyü Muhtarı Mesut Özkan, yapılan oylama sonucunda tek liste ile yapılmasına karar verilmesi üzerine bu duruma tepki göstererek toplantı salonunu terk etti.

Daha sonra tek liste halinde yapılan seçim sonucunda Abdullah Kemik önderliğindeki liste 27 oy alarak oy çokluğu ile yeniden seçildi.  

Seçimlerde Yönetim Kurulu asıl üyeliğine; Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik, Maltepe Köyü Muhtarı Arif Kuşkonmaz, Karlıköy Muhtarı Ali Çetin, Beyendik Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Hikmet Kiraz, Yayla Köyü Muhtarı Mehmet Onur,

Denetim Kurulu asıl üyeliklerine: Paşayiğit Gazi Paşa Mahallesi Muhtarı Ahmet Kaya, Yeniceçiftlik Köyü Muhtarı Erdinç Şeftali ve Çobançeşme Köyü Muhtarı Soner Koşan seçildi.

 Denetim Kurulu üyeliğine seçilen Paşayiğit Gazi Paşa Mahallesi Muhtarı Ahmet Kaya seçimler sırasında görev almak istemediğini açıkladı. Başkan Addullah Kemik, bu konuda seçimlerin ardından yapılacak ilk toplantıda gerekli kararın alınacağını belirtti.

Seçimin ardından kısa bir açıklama yapan Addullah Kemik, geride kalan 2 yıllık görev süreleri içinde dernek binasına gelen hiçbir vatandaşı geriye göndermediklerini ve bu hizmetlerin karşılığında vatandaşlardan 1 kuruş bile almadıklarını belirtti. Kemik,Bu günü kadar vatandaşımıza elimizden gelen en iyi hizmeti vermeye çalıştık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yerel seçimlere 10 aylık bir süre var. Bugün göreve seçilen bu ekip birlik ve beraberlik içinde çalışarak vatandaşlara hizmet edeceğiz” dedi.

Kemik, Keşan merkezde bulunan mahalle muhtarlarını da derneklerine üye olmaya davet ettiklerini ancak bugüne kadar bu konuda bir gelişme kaydedilmediğini de belirtti.