Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik, dün yaptığı açıklamada, muhtarların özlük haklarını ilgilendiren düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiğini, aksi halde gelecek dönem köy ve mahallelerde muhtar adayı bulmakta zorluk çekileceğini söyledi.

Keşan’da 67 muhtar ve 268 aza bulunduğunu, özellikle köy muhtarlarının çok büyük sorumluluklarının olduğunu kaydeden Kemik, bunun karşılığında 420 lira maaş aldıklarını, azaların ise hiçbir huzur hakkı almadan görev yapmakta olduklarını belirtti.

SİGORTALARIMIZI DEVLET ÖDEMELİ

Sorumluluğu çok büyük olan muhtarların özlük haklarının kesinlikle iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kemik, şunları söyledi: “Muhtarların sigortalarını devlet ödemeli. Bunun yanında, azalar da var. Azalar, muhtar kadar olmasa da sorumluluk altına giriyor. Azaların hiçbir geliri yok. Azalara da, toplantı başına huzur hakkı verilerek, teşvik edilmelidir.”

GELECEK DÖNEM KİMSE MUHTAR ADAYI OLMAZ  

 Açıklamasını milletvekillerini eleştirerek sürdüren Kemik, muhtarların özlük haklarını iyileştiren bir düzenlemenin daha önce hazırlandığına ancak çok uzun bir süredir bekletilmekte olduğuna dikkat çekerek, “Kendileri için bir gecede yasa çıkartan milletvekilleri, muhtarların düzenlemesini sümen altına attı. Eğer bu düzenleme yapılmazsa, gelecek dönemlerde muhtar adayı bulmakta ve hizmet verme anlamında güçlük çekilecektir.”diye konuştu.

 HİZMET YAPMAK VE KARŞILIĞINI ALMAK İSTİYORUZ

Bütçesi çok düşük olan köy muhtarları olduğunu da bildiren Kemik, şöyle konuştu: “Gelecek dönemlerde, muhtar adayı bulunsa bile, aza bulmakta sıkıntı yaşanacaktır. Milletvekillerimiz, kendileri için bir gecede çıkarttıkları yasayı, umarım biz muhtarlar için de çıkartırlar. Biz, sadece tabanca taşımak için muhtar olmak istemiyoruz. Hizmet yapmak ve karşılığını almak istiyoruz. Şu an derneğimize üye olan muhtarlarımız, vatandaşlara verdiği hizmetin karşılığında bir kuruş dahi para almıyor.”