SONGÜL KONAR

Ünsal açıklamasında, vatandaşlara ev ziyaretleri, taziye ziyaretleri yapmaması adına uyarıda bulundu.

“ŞU ANDA İKİ KÖY, BİR MAHALLEMİZ KARANTİNADA”

İlçede yayılımı durdurma adına giriş çıkışların engellendiğini dile getiren Ünsal, şunları söyledi: “İpsala’da koronavirüs vakalarında artış gözükmekte. Bu konuda da çalışmalar hat safhada ilerliyor. Şu anda iki köy, bir mahallemiz karantinada. Yayılımı durdurmak adına giriş ve çıkışları engelledik. Gün içerisinde 24’lere çıkan vaka sayımız, 9’lara kadar düştü. Aldığımız önlemlerle bunları çözmek üzereyiz. Bu hafta Çarşamba pazarımızı kurdurmadık. Şu anda görülen virüsün mutasyonlu olma ihtimali yüksek. Çok hızlı yayılım oluyor. Mümkün olduğu kadar çözmeye çalıştık. Bu süreçte vakaları azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz. Halkımızdan ricamız, dikkatli davranmaları. Aile, ev gezmeleri, taziye ziyaretleri yapmamaları konusunda vatandaşımızı devamlı uyarıyoruz. Bu konu ciddiye alınması gereken bir konu. Halkımız baştan ciddiye almıyordu bu son gelen mutasyonlu virüs ile beraber ciddiyet oluşmaya başladı. Vaka sayılarımızı düşürmeye, stabile düşürmeye çalışıyoruz. Yakın bir gelecekte normale dönmeye çalışacağız. İnşallah fazla bir kayıp vermeden bu işi sonlandırırız diye düşünüyoruz. Şu andaki vaka sayılarına bakılırsa haftaya pazaryerimizi açma ihtimalimiz var. Ama bunu şimdiden bilmek çok zor. Vakalar günlük olarak değişiyor. Eğer vakalar bir artış gösterirse pazaryerimizi bir hafta daha açmayarak yayılmayı önlemeye çalışacağız.”

“VAKALARIN ÖNÜNE GEÇMEK ADINA MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ”

İlaçlama çalışmalarının durmadan devam ettiğini belirten Ünsal, sözlerine şöyle devam etti: “Belediye olarak denetim ve ilaçlamalarımız devam ediyor. Bir apartmanımızda tek bir vaka çıktığında tüm apartmanımızı karantinaya alıyoruz. Karantinaya alındıklarında da her gün ilaçlamalarımız yapılıyor. Hiç durmadan ilaçlamalarımıza devam ediyoruz. Halkımız için dezenfektan çeşmesi yaptırdık, istedikleri kadar dezenfektan alabilirler. Zabıta ekiplerimiz ile insanlarımıza yardım götürme adına çalışıyoruz. Vakaların önüne geçmek adına mücadelemize devam ediyoruz, mümkün olduğu kadar bulaşı riskini azaltmaya çalışıyoruz, teması kesmeye çalışıyoruz. İnşallah da azaltacağız.”

“VATANDAŞIMIZ BU İŞİ CİDDİYE ALSIN”

Virüsün yayılma hızının arttığını, tedbirlerin alınmasıyla beraber vaka sayılarında düşüşler olacağını belirten Ünsal, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Halkımızdan rica ediyorum, lütfen toplu alanlarda bulunmasınlar. Maskelerini çıkarmasınlar. Maske, mesafe ve hijyene çok dikkat etsinler. Bu virüs gerçekten çok hızlandı, vatandaşımız bu işi ciddiye alsın. Halkımızdaki en büyük sıkıntı bu işi ciddiye almamak. Kayıplarımız var, ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Bu işin ciddiyetini almadığımız sürece işimiz sıkıntılı. Halkımız artık işin ciddiyetini anlamaya da başladı, vaka sayılarımızda azalmalar oluyor. İnşallah yakın gelecekte bu musibetten kurtulacağız.”