AYŞİN SEÇİL GEZER

Açar şunları söyledi: “İlçemizi yöneten gerek idari merciler olsun gerek ise siyasi kadrolar olsun gündeme getireceğim konu hakkında muhakkak ki fikir sahibidirler. Ancak, günlük yaşam içerisinde öncelikli olan konular ile o kadar meşgul olunuyor ki gündeme getireceğim konu bu kurumlar tarafından öncelikli konular arasında unutulup gidiliyor. Belki de ‘aman canım bu kesim emekli değil midir? Nasıl olsa bunlar ununu elemiş eleğini asmış’. ‘Hele dursunlar bakalım kenarda’ denilip, emekli tabiri yerinde ise dün olduğu gibi bugünde elin tersi ile itelenip kenara konulmaktadır. Haklı da olabilirler, çünkü her şeyden önce bugün ilçemiz nüfusunun belki de dörtte biri emeklidir.” Öncelikle emeklilerin kendi meselelerine sahip çıkmaları gerektiğini dile getiren Açar, Başka kesimler tarafından sorunlarına çözüm üretmek ve de sorunlarına çözüm beklemek biraz hayalperestlik olmaz mı?”  diye sordu.

SEÇİM GÜNDEME GELİNCE EMEKLİLER HATIRLANIYOR

Emeklilerin belirli dönemlerde hatırlandığını dile getiren Lütfü Açar sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ne zaman seçim gündeme gelse emekliler hatırlanılmakta ve de vaatler sıralanmaya başlanılmakta. Seçimler bittiği zaman yine unutulmakta ve kendi kaderlerine terk edilmektedirler. Haklıdırlar da. Çünkü  ‘bunlar emeklidirler, yaşlıdırlar. Zamanı geldiğinde onlara ihtiyaç duyulduğunda hatırlanıyor ya yetmez mi?’ Onlar bir yandan yaşlıdırlar, diğer taraftan da melekelerini kısmen yitirmeye başlamışlardır. Bu itibar iledir ki onlar bir araya gelip de hak arayamazlar.’ Bu şekilde düşünenler herhalde günlük yaşam içerisindeki meşguliyetlerinden bir gün emekli olacaklarını unutuyorlar. Unutulmamalıdır ki emekliler onların yanlarına gelemezler ancak tabiri yerinde ise gözlerini açıp kapayınca onlarda kendilerini emekli olarak görebilirler. Takdir edilir ki kişi öyle veya böyle bir yaşam süreci içerisinde çalışmış, didinmiş, hizmet etmiş ve de emekli olmuş. Neticesinde emekli olduktan sonra da hak ettiği bir yaşamı sürdürmek haklarıdır. Hakları olmak ile birlikte emekliler,  bu konuda ne kadar gayretlidirler! Önemli olan hususların başında bu gelmektedir.”

İLÇEMİZDE HUZUR EVİ YOK

Emekli ve yaşlılara yeterince imkan sağlanmadığını belirten Açar, “Akabinde yasaların kendilerine verdiği yetkiler doğrultusunda da idari ve siyasi kadrolardan özellikle ihtiyaç sahibi emeklilere yakışır mekânların oluşumu konusunda görevlerini yapmaları beklenilmelidir. Bugün nüfusu 80 bini aşan ilçemize birde ilçenin konumu da dikkate alındığında bu ilçeye yakışır bir huzur evi bugüne kadar yapılamaz mıydı?  Veya yapılması gündeme getirilemez miydi? Şayet böyle bir proje vardı da haberimiz mi yok. Muhakkak ki bir yerlerde projeler vardır. Böyle bir yapının yapılması için yer tahsis çalışmaları yapıla dursun. Ancak ilçemizin değişik yerlerinde hâlihazırda yapılmış ve de atıl vaziyette bulunan mekânlar neden bu iş için düşünülmüyor? Neden bu konuda çalışmalar yapılmıyor? Bu mekânlardan biri Suluca Köyünde bulunmaktadır. Mevcut binanın konumu, köye yakınlığı, yapının fiziki yapısı dikkate alındığında uygun bir mekan olduğu görülecektir. Tabiidir ki bu mekânların bu amaçla değerlendirilmesi için konuyu değerlendirecek zihniyet bu konuda önemli etken olabilir. Olumsuz denilip bir çırpı da kenara konula bilinilir.  Veya farklı kurumun malıdır denile bilinilir. Neticede bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da mevcut bina yıkılmaya terk edilmeye devam ettirilebilir. Ancak olumlu bakıldığında; her şeyden önce atıl vaziyette bulunan ve de çürümeye terk edilen bu ve de buna benzer yapılardan faydalanılma yoluna gidilir. Mevcut yapının konumu dikkate alındığında da köyün kenarında, düz ve havadar bir durumda, köye yakın olması münasebeti ile de köy yaşamına renk katacağı muhakkaktır. Ulaşım sorunu yoktur. Neticede olumlu olarak değerlendirildikçe bu mekânın bu iş için ne kadar uygun olacağı görülecektir. En önemlisi bir başlangıç olması bakımından önemlidir.” dedi.