AYGÜL KONAR

“EKİM ÇALIŞMALARI YAPILIYOR, ÇELTİKTE TOPRAKLA BULUŞTU”

Yazlık ekilişlere başlanılmış durumda olduğunu belirten Açar,  “Çeltik ekilişleri özellikle sulu alanlarda yapıldığı için düşen yağışlar değil depo edilen sulara dayalı yapıldığından toprağın ekim için iyi hazırlanması gerek. Ekim çalışmaları yapılıyor, çeltik de toprakla buluştu. Olumlu bir yılın geçmesi, verimin iyi alınması temennimizdir.” dedi.

“ÇELTİK BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ TARIMSAL FAALİYET”

Emeğin karşılığı alınması, üretimin artması noktasında Açar, şunları söyledi: “Ekim öncesi, ekim sırası ve ekim sonrası bakımlar önemli. Gerek ayçiçeği, gerek çeltik olsun bu dönemde ne kadar doğru iş yapılırsa, hedeflenen üretime ulaşılır. Özellikle bitki besin elementi yönünden uygun gübrelemeler yapılırsa ileriki dönemde karşılaşılacak hastalıklar ve yabancı ot mücadelelerini doğru bir şeklide yaptığımız sürece beklenilen üretime ulaşılması mümkündür. Bu dönemde bitki besin açısından uygun bir gübreleme yapılmaz ise bu ileride ulaşmayı hedeflediğimiz üretime zararlı faktörlerden ulaşamayız. Çeltik bölgemiz için önemli tarımsal faaliyet. Üreticimiz muhakkak dikkat ediyor. Bu dönem ne kadar doğru işler yapılırsa o kadar olumlu sonuca varırız.”

Açar, süne mücadelesinde son dönem uygulamasına girdiklerini ve dernek olarak çalışmaların son hızla devam ettiğini ifade ederek sözlerini sonlandırdı.