HABER MERKEZİ                                                                                                                         

Çakmak, açık içkili lokanta, bar, birahane, meyhane, gazino, gece kulübü, düğün salonu vs. işletmelerinin açık içki verebilmeleri için TABDK Ruhsatlarını mart ayı sonuna kadar yenilemek zorunda olduklarını belirtti.

Yeni açılmış ve içki vermek isteyen, Lokantacı Kahveci ve Otelciler esnaf odasına üye, Umuma açık işletmelerde, TAPDK ruhsatı almak zorunda olduklarını vurgulayan Hüseyin Çakmak’ın açıklaması şu şekilde: “Keşan lokantacı kahveci ve otelciler esnaf odamıza üye, İşyerlerinde müşterilerine alkol veren veya ilk defa alkol vermek isteyen esnafımız 29 MART 2019 günü mesai bitimine kadar, Ziraat Bankasına 590,00 TL yatırıp alacağı dekont ve 2018 yılında işletmesinde bulundurduğu, TAPDK Ruhsatının aslı ile birlikte, Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğüne gidip 2019 yılı TAPDK Ruhsatlarını yenilemek zorundadırlar.”

ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİNİZİN MUAYENESİNİ YAPTIRINIZ

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odasına üye olan, mekanik ölçü ve tartı aletleri kullanan esnafın 28 Şubat 2019 tarihine kadar Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde ölçü ve tartı aletlerini mühürletmeleri gerektiğini hatırlatan Çakmak, açıklamasına şöyle devam etti: “Fırıncı, Pastaneci, Lahmacun, Kasapçı, Simitçi, Kebapçı, Dönerci, Kokoreççi, Satır et, Köfteci, Yufkacı, Helva imalatçısı vs. işletmelerimizde 2019 yılından mekanik ölçü ve tartı aletleri kullanan esnaflarımız 28 Şubat 2019 tarihine kadar Keşan Belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne getirip mühürletmeleri gerekmektedir. 2019 yılında yapılacak denetimlerde, Ölçü ve tarlı aletlerinde damgası kopmuş bozulmuş süresi dolmuş aletleri kullanan esnaflara 2 600,00 TL İdari para cezası uygulanır. Ayrıca, Hatalı olan bu ölçü ve tartı aletlerine görevliler tarafından el konulur. Gerekli bilgi Odamızdan alınabilir.”