AK Parti Edirne İl Yönetim Kurulu, bu haftaki olağan toplantısını Keşan’da gerçekleştirdi.

24 Eylül 2013 Salı akşamı saat 19.00 sıralarında Keşan’a gelen AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve ve Yönetim Kurulu üyelerini, parti binasında AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri ile, AK Parti belediye başkan aday adaylığını açıklayan Mustafa Mercan ve partililer karşıladı. Mercan, Kahve’yi karşılamasının ve ‘hoş geldin’ dileğinde bulunmasının ardından parti merkezinden ayrıldı.

“YEREL SEÇİMLERLE İLGİLİ GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAĞIZ”

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklama yapan İl Başkanı Kahve, bir süre önce başlattıkları gelenek ile İl Yönetim Kurulu toplantılarını birer hafta arayla ilçelerde de gerçekleştirdiklerini belirterek, “Toplantılarımızı bir hafta Edirne merkezde, bir hafta da ilçelerimiz yapmaya başladık. Daha önce 2 ilçemizde gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızın 3.sünü de Keşan’da yapıyoruz.” dedi.

Toplantıda ana gündemin yerel seçimler olduğunu ifade eden Müjdat Kahve, “Ağırlık olarak Keşan’ı konuşacağız, yerel seçimlerle ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Daha sonra da arazi çalışması gerçekleştirip, Keşan’dan ayrılacağız.” şeklinde konuştu.

“ADAY ADAYLIK BAŞVURU SÜRECİMİZ 21 EKİM’DE BAŞLAYACAK”

Açıklamasının devamında ise Kahve, şunları ifade etti: “Edirne merkez başta olmak üzere Keşan ve Uzunköprü gibi büyük ilçelerimizle birlikte bütün belediyelerde AK Parti olarak iş başına gelmek için iddialı bir şekilde seçimlere hazırlanıyoruz. Genel Merkezimin tarafından, Merkez Yürütme Kurulu Kararı ile takvimimiz ilan edildi. Aday adaylık başvuru sürecimiz 21 Ekim’de başlayacak.

Şu anda yapılan aday adaylığı açıklamaları ise arkadaşlarımızın şahsi açıklamalarından ibarettir. AK Parti’ye resmi müracaat alınmadığı sürece aday adaylığı diye bir şey söz konusu değildir. Biz buna rağmen aday adaylıklarını erken tarihte açıklayan arkadaşlarımızın parti binalarında açıklamalarını yapmalarını ve onların yanında bulunmayı gerçekleştiriyoruz.

Başbakanımız da ‘Daha çok erken, aday adaylarımız boşuna efor sarf etmesin, çok fazla para harcamasın’ dedi. Tabiî siyaset bu, siyasi partilerde aday adaylığı yarışı olacak. AK Parti olarak birbirinin aleyhinde konuşmadan, tabiri caizse belden aşağı vurmadan aday adaylığı yarışı olacak. Bu kaçınılmaz bir şeydir. Ama aday belli olduktan sonra, birinci amacımız AK Parti’nin kazanması olduğuna göre, herkes o adayın etrafında kenetlenerek, çalışmaları bu şekilde devam ettireceğiz inşallah. Keşan medyasında da kamuoyunda da zaman zaman bazı isimlerin aday adaylığı duyulmuştur. Ancak şu ana kadar AK Parti’nin bir aday açıklaması söz konusu değildir.”

“EN UYGUN ADAYI BELİRLEYECEĞİZ”

AK Parti’nin aday adayı olabilmek için aranan kriterleri sıralayan Müjdat Kahve, “Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre, yerel yönetimler adaylığı için aranan şartların dışında, belli bir yaşta olmak ve şu anda Türkiye’de geçerli olan yaş 25. Okuryazar olmak, TC vatandaşı olmak, Türk Ceza Kanunu’nun belli maddelerinde sayılan suçlardan hüküm giymemiş olmak. Öncelikle partimizin kırmızı çizgileri olan dürüstlük ve çalışkanlık ile ahlaki bir zafiyeti olmaması. Bunun yanında kamuoyunun değerlendirmesi, bunun yanında da partimiz teşkilatlarının değerlendirmesi. Tabiî ki eğitim durumu, şahsi özel becerileri, yetenekleri çalışkanlığı gibi birçok kriter vardır. Başvuru için böyle kriter koymamız mümkün değil ama adaylık konusunda bunlar göz önünde tutulacak. Bu saydığımı kriterler dışında Keşan kamuoyunun beklentileri ve görüşü,  AK Parti Keşan teşkilatlarımızın görüşü ve beklentileri, adayların kişisel olarak yetenekleri, eğitim durumları gibi. AK Parti, bütün il ve ilçe merkezlerinde adaylarını merkez yoklaması ile belirlemem kararını ilan etti zaten. Bunun alternatifi ön seçimdir. Biz ön seçimi resmi olarak yapmıyoruz, yerine isim bazlı anket çalışması yaptık bu yıl ilk defa. Anketlerle de kamuoyunun beklentileri olarak en uygun adayı belirleyeceğiz.” dedi.

“ŞU ANA KADAR BİZİM RESMİ ADAY ADAYIMIZ YOK”

AK Parti İl Başkanı Kahve, sözlerini şöyle tamamladı: “İnternet sitelerinde yapılan anketlerle ilgili bir bilgi ve bağlantıları yok. Bu anlamda da bizim açımızdan herhangi bir önemi yok. Bizim, İstanbul merkezli profesyonel şirketler aracılığı ile yaptığımız anketler var. Bu anketlerden faydalanıyoruz. Sonucunu da aldık ancak kamuoyuyla paylaşmamız söz konusu değil. Bu sonucu, parti içindeki değerlendirmemizde, aday belirlemede ağırlıklı bir kriter olarak kullanacağız. İlk veriler elimizde var.