Belediye Başkanı Özcan, parti değiştireceği yönündeki söylentilere nokta koydu:

“Adaylığımı, 30 ya da 31 Temmuz’da açıklayacağım”

Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün makamında kabul ettiği basın mensuplarına aday adaylığı ve Keşan’ın gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Keşan Belediye Başkanlığına adaylık için uzun bir süreç yaşanacağını ve her şeyin Yüksek Seçim Kurulu’nun 1 Ocak 2014 tarihinde açıklayacağı esaslara uygun bir şekilde yapılarak belirleneceğini kaydeden Özcan,  “Ben de aday adaylığımı 30 ya da 31 Temmuz’da açıklayacağım.” dedi.

BİR KIZI 10 KİŞİ İSTER BİR KİŞİ ALIR

Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı olarak 10 yıldır hizmet verdiğini kaydeden Özcan, “Ben partimin, 10 yıl belediye başkanlığını yapan bir aday için anlamına göre hareket etmesini beklerim.” diye konuştu. Keşan’a ve halka hizmet etmek için ideallerinin peşine düşerek mesleğini bıraktığını da ifade eden Özcan,Hiç kimsenin ister kendi partisinden ister başka partilerden olsun bir diğerine niye aday oldun demeye hakkı yok. Bir kızı 10 kişi ister ama bir kişi alır. Benim öyle bir takıntım yok” şeklinde konuştu.  Aday gösterilmemesi durumunda başka bir partiden aday olup olmayacağı yönündeki bir soruyu da cevaplayan Özcan, “2004 yılında belediye başkanı seçildiğimde Necdet Budak da partimin milletvekiliydi. O istifa ettiği zaman benim için diyenler olmuştu. Ben mesleğimi bıraktım ve ideallerim var. Benim öyle bir dünyam yok. Geldiğim yerde varsam varım, yoksam da yokumdur. Demek ki tüm partiler davet ettikleri için bir şeyler söylüyorlar.” şeklinde konuştu.

Özcan, adaylığı ile ilgili açıklamasının ardından Keşan gündemine ilişkin önemli bilgiler de verdi. Özcan’ın yaptığı açıklamalar şöyle:

İZZETİYE’DE RAMAZAN PROGRAMI DÜZENLEYECEĞİZ 

“İzzetiye, geçen hafta yapılan referandum sonucunda halkın yüksek bir evet oyu ile mahallemiz oldu. Bu yılkı iftar programımıza burayı da dahil ettik. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir açıklama yapacağız. Ayrıca bir akşam Ramazan eğlencesi de gerçekleştireceğiz.

DOĞALGAZ İÇİN TANITIM BROŞÜRLERİ DAĞITIYORUZ

Keşan’a doğalgaz gelmesi için açtırılan hesapta henüz beklediğimiz hareketlilik başlamadı. Bu olayı tanıtmak için broşürler bastırıp dağıtmaya başladık. Vatandaşlarımızın ilerleyen günlerde bu konuda daha duyarlı olacaklarını umuyoruz.  Eğer 28 Ekim’e kadar yeteri kadar abone para yatırmaz ve bu iş gerçekleşmezse para yatıran vatandaşlarımız hiçbir şekilde mağdur olmayacaklar. Yatırdıkları paralarını faizi ile birlikte geri alacaklar.

ATIK SU ARITMA TESİSİ İHALESİ YAPILDI

Devlet Su İşleri tarafından yaptırılacak olan Keşan Atık Su Arıtma Tesisi’nin ihalesi geçen Çarşamba günü Ankara’da yapıldı.  İhale ilgili yasal sürecin ardından Ağustos ayı sonlarında kesinleşir.

VATANDAŞIN YENİ HASTANE İÇİN İTİRAZ HAKKI VAR

Belediye Meclisi’nin geçen toplantısında Yeni Hastane’nin yapılacağı arsa üzerinde kabul ettiği imar değişikliği 30 gün süre ile askıya çıkarıldı. Bu değişikliğe karşı çıkan vatandaşların itiraz hakkı var. Biz belediye olarak yapılan itirazın teknik olarak haklılığına bakıp vatandaşa cevap yazma durumundayız.  Vatandaş bizim verdiğimiz bu bilgiden tatmin olmazsa mahkemeye verebilir. O zaman bu süreç, ilgili mahkeme, kararını açıklayana kadar durur. Bu da mahkemenin işleyişine göre 3-4 ayı bulabilir.”