Atatürkçü Düşünce Derneği Keşan Şubesi’nin 11’inci olağan genel kurul toplantısı Geçen Cumartesi günü yapıldı.

Derneğin, Eski Yağ Pazarı 75. Yıl Ticaret Borsası İş Merkezi’nde bulunan binasında gerçekleştirilen toplantı saat 12.00’de başladı.

Dernek Başkanı Rami Uluz’un yaptığı açış konuşması ile başlayan toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti. Dha sonra verilen bir önerge ile divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Ufuk Kanışkan, üyeliklere de Zati Kara ve Nevzat Karadoğan getirildi.

Toplantıda derneğin çalışma raporunu Zeki Sunar, çalışma raporunu Ahmet Pangal, gelir-gider bilançosunu da Yılmaz Başol okudu. Oylamaya sunulan roprlar oy birliği ile kabul edildi.  Genel kurul verilen iki önergeyi de görüşerek kabul etti ve yönetime internet bankacılığı yapılması için bankalarla görüşmelerde bulunmasına ve derneğin muhasebe işlemlerini yürütecek üyeye ücret ödeyebilme yetkisi verdi. Derneğin 2015 tahmini gelir-gider bütçesi 47 bin 150 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

Dilek ve Temenniler bölümünde konuşan Rami Uluz, önce Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kuruluşu hakkında bilgi verdi. ADD’nin 19 Mayıs 1989 yılında kurulduğunu, 378 şubesinin bulunduğunu ve 90 bin kişiye yakın üyesinin bulunduğunu bildiren Uluz, Keşan Şubesinin de 6 Aralık 1994 yılında açıldığını ve şu an 250 üye ile çalışmalarına devam ettiğini kaydetti. Uluz, bu dönem yönetime ve başkanlığa aday olmayacağını da ifade etti. Rami Uluz’un sözlerini tamamlamasının ardından genel kurula katılan eski dernek başkanları hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra seçimlere geçildi. 59 üyenin katıldığı oylama sonucunda Keşan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegeleri şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil: Yusuf Kılıç, Hasan Bölükbaşı, Naim Yavaş, Ürfet Ürkmez, Zeki Sunar, Yeşim Can, Ufuk Kanışkan

Denetim Kurulu Asil:  Erol Yazla, Zati Kara, Recep Çınar

 Disiplin Kurulu Asil: Vahittin Arıcı, Zeki Engin, Rıdvan Irmak

 Kurultay Delegesi: Rami Uluz, Yusuf Kılıç,  Naim Yavaş, Zati Kara