Atatürkçü Düşünce Derneği Keşan Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurul toplantısı geçen Cumartesi günü yapıldı. Derneğin, Eski Yağ Pazarı Sokak 75. Yıl Ticaret Borsası İş Merkezi’nde bulunan binasında gerçekleştirilen toplantı saat 12.00’de başladı.

Toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti. Daha sonra verilen bir önerge ile divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Rami Uluz, üyeliklere de Aziz Öztaş ve Ahmet Fıçıcıoğlu getirildi.

Toplantı gündemi, şu şekilde açıklandı: 1- Açılış ve Yoklama, 2- Divan Heyeti Seçimi, 3- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, 4- Yönetim Kurulu Çalışma Raporunun sunumu, 5- Denetim Kurulu Çalışma Raporunun sunumu, 6- Gelir – Gider Durumunun sunumu, 7- Yönetim, Denetim ve Gelir – Gider raporları üzerinde görüşme açılması, 8- Yönetim ve Denetim Kurulları ile Gelir – Gider raporlarının ayrı ayrı aklanması,  9- Tahmini Bütçenin görüşülmesi, 10- Dilek ve temenniler, 11- Yönetim, Denetim, , Disiplin Kurulu ve Kurultay delegelerinin 2 (iki) Yıllığına seçilmesi. 12- Kapanış.

AYLIK BURS GİDERİMİZ 3.700 TL’DİR

Toplantıda derneğin faaliyet raporunu Zeki Sunar, çalışma raporunu Recep Çınar, gelir-gider bilançosunu da Naim Yavaş okudu. Oylamaya sunulan raporlar, oybirliği ile kabul edildi. Derneğin 2017 tahmini gelir-gider bütçesinde konuşma yapan Yavaş, şunları kaydetti: “Derneğimizin aylık olarak 1.800 TL sabit bir para girişi var. Aylık burs giderimiz 3.700 TL’dir. Derneğimizin ortalama gideri aylık 900 TL’dir. Derneğimize yapılan toplu bağışlar da var.” Genel kurulda söz alan Dernek Başkanı Yusuf Kılıç, “Ben derneğimizde yaklaşık olarak 2 yıldır görev yapmaktayım. Daha önce de yönetim kurulunda çalışmıştım. 11’nci kongreden sonra, yönetim kurulunda ciddi anlamda bir sıkıntımız olduğunu konuştuk. Bunun içinde sömestr tatillerinde iki kez toplantı yapıyoruz. Şimdi bunu oturtmaya çalışıyoruz. Geçen yıl eksikti, bu yıl daha da tamamlandı. Katılım sağlamayan öğrencilerinde burslarını kesmek zorunda kalıyoruz. Burs paraları bize devletten gelmiyor. Biz de istiyoruz ki, öğrencilerimiz hassasiyet göstersin. Önümüzdeki yıllarda geriye dönüşüm daha iyi olacak.” dedi.

Daha sonra seçimlere geçildi. 41 üyenin katıldığı oylama sonucunda, Keşan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu ve genel merkez delegeleri şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil: Yusuf Kılıç, Naim Yavaş, Ürfet Örkmez, Aysel Aktaş, Hasan Bölükbaşı, Zeki Sunar, Bahtiyar Sargın,  Denetim Kurulu Asil:  Mehmet Uslu, Recep Çınar, Olcay Soran, Disiplin Kurulu Asil: İzzet Keskin, Nail Özkan, Rıdvan Irmak, Genel Merkez Delegesi: Rami Uluz, Zeki Sunar, Naim Yavaş, Hasan Bölükbaşı.