Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Keşan Şubesince her yıl 19 Mayıs’ta düzenlenen yiyecek kermesi, bu yıl da 19 Mayıs 2013 Pazar günü 10.00-23.30 saatleri arasında Atatürk Parkı’nda yapılacak.

ADD Keşan Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Rami Uluz, dün bu konuda yaptığı açıklamada, 19 Mayıs’ın pazar gününe gelmesinin kermesi yapmalarına herhangi bir engel teşkil etmediğini kaydetti. ADD Keşan Şubesi’nin her yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlandığı gün geleneksel kermesini düzenlediğini, bu etkinliğin gününün herhangi bir nedenle ertelenmesinin söz konusu olamayacağını belirten Uluz,19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin bu yıl pazar gününe denk gelmesi nedeniyle kermesimizin düzenlenme gününde herhangi bir değişiklik yapmamız söz konusu değil. Kermesten elde ettiğimiz gelir öğrencilerimize verilen burslarda kullanılıyor. Biz halkımızın daha önceki yıllarda olduğu gibi önümüzdeki pazar günü de açacağımız kermesimize gelerek gerekli desteği vereceğini umuyoruz” diye konuştu.

 KUTLAMALARDA SEVİYE DÜŞÜRÜLDÜ

Açıklamasına 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına ilişkin düşüncelerini ifade ederek devam eden Uluz, son yıllarda AKP Hükümeti tarafından bayram kutlama programlarında değişiklikler yapıldığına dikkat çekerek, “Halkın kutladığı bu bayramlar gerekli yerlerde ve istenildiği gibi kutlanamaz oldu. Bayram kutlamalarında seviye düşürüldü. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılığı çok önemli, halkımız ulusal bayramlarına sahip çıkmalı” dedi.

KUTLAMA PROGRAMI DAVETİYELERİ DERNEĞİMİZE GÖNDERİLMEDİ

Keşan İlçe Spor Müdürlüğü tarafından hazırlandığını öğrendikleri 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Programı’nın bu yıl ADD Keşan Şubesi’ne gönderilmediğini ve bu nedenle önceki gün yapılan “Gençlik Yürüyüşü” programına katılamadıklarını da söyleyen Uluz,Biz bu yürüyüşe davetli olmadığımız ve bu programdan haberimiz olmadığı için katılamadık. Ancak o gençlik yürüyüşünde Atatürk’ün posterinin olmadığını bir siyasi parti başkanının yerel basında yer alan açıklamalarından öğrendik. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamalarında Atatürk posterinin olmaması ne demek? Bunlar çok yanlış hareketler. Bunları tepkiyle karşılıyoruz” dedi.