ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Trakya Şubeleri Eşgüdüm Toplantısı geçtiğimiz Cumartesi günü ADD Keşan Şubesinin ev sahipliğinde Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda saat 12.00’de gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıya GMYK Üyesi İsmail Bilgi, Genel Merkez Bilim Danışma Kurulu Üyesi Melek Esmer ve ADD Trakya Şubeleri katıldı. Divan kuruluna sunulan adaylar oy birliği ile kabul edilmesinin ardında Oy birliği ile kabul edilen sonuç bildirgesi şu şekilde oldu:

“1. Mevcut iktidar, yapılan genel seçim sonuçlarından halen memnun olmadıklarını, istekleri 400 milletvekilini alabilme bahanesiyle terörü tırmandırdıkları, güçlerine güç katmak için yarattıkları korku imparatorluğunu genişleterek amaçlarına ulaşmaya çalışmaktadırlar.

2. Eğitim, kültür ve sanatı kendilerine göre yorumlayarak kendilerinin dışındakileri yok saymaktadırlar.

3. Devletin yapısını oluşturan kurumların kendilerine göre dizayn ederek kendi amaçları doğrultusunda kullanmaktadırlar.

4. Halkımızı ekonomik, siyasal ve sosyal sıkıntıya sokup laik demokratik sosyal hukuk devletimizi değiştirmek, dönüştürmek istemektedirler. İnanıyoruz ki Türk Halkı bu değişime asla izin vermeyecektir.

5. Bugün dünyada uygulanan başkanlık, yarı başkanlık ve parlamenter sistemler arasında çok büyük fark olmamasına rağmen; Diktatörlük özentisi içinde olanlar, başkanlık veya başka bir ad ile sistemi kendi özlemleri doğrultusunda değiştirmek, dönüştürmek istemektedirler. Atatürk ilke ve devrimlerinin bugünün sorunlarının çözümünde de yol gösterici olduğuna inanan biz Atatürkçü Düşünce Derneği Şubeleri olarak diktatörlük özentisi içinde olanların daima karşısında olacağımızı ve başkanlık sistemine karşı olduğumuzu kararlılıkla yineliyoruz.

6. Darbe anayasası diye adlandırdıkları 1982 Anayasası yapılan değişikliklerle darbe anayasası olmaktan çıkmışken mevcut iktidarın yeni anayasa olacağı iddiasıyla aslında hedeflediği cumhuriyetimizin kuruluş felsefesindeki ilkeleri zayıflatarak, rejimi değiştirme girişimidir. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak anayasadan cumhuriyetimizin temel niteliklerinin belirtildiği maddelerin değil değiştirilmesi, tartışma konusu dahi yapılmasının karşısında olduğumuzu kararlılıkla tekrarlıyoruz.

7. Çevremizin havasının, toprağının suyunun kirliliğinin giderilmesinde demokratik kitle örgütlerinin sesine kulak verilmeli; Toprak kirliliğini yaratan bilinçsiz gübre ve ilaç kullanımı denetlenmeli çiftçilerimiz bu konuda bilinçlendirilmelidir. Keşan’da son günlerde yaşanan hava kirliliği hat safhaya ulaşmıştır. Uzun vadede köklü çözüm için; temiz enerji, güneş ve rüzgâr enerjisini kullanmayı öneriyoruz

8.23.Adalet ve Demokrasi içinde bulunduğumuz bu günlerde basına ve ifade özgürlüğüne yönelik yapılan diktatörce baskıları şiddetle kınıyoruz. Aynı zamanda Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucuları olan Mustafa Fehmi Kubilay’dan Uğur Mumcuya, Prof.Dr. Muammer Aksoy’dan Prof.Dr Ahmet Taner Kışlalıya DoçDr. Bahriye Üçok’tan Turan Dursuna tüm Cumhuriyet Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.”